160x600
21 November, 2025, Friday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Silivride üreticiye 614 bin fide ve 4 ton tohum desteği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Silivride üreticiye 614 bin fide ve 4 ton tohum desteği
Abone ol
Tarım Ve Orman Bakanlığı’nın Take Projesi Kapsamında Düzenlenen Törende, Silivri'deki üreticilere Sebze Fidesi Ve Tohum Desteği Sağlandı. Desteklerin Artarak Devam Edeceği öğrenildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın TAKE Projesi kapsamında düzenlenen törende, Silivri’deki üreticilere sebze fidesi ve tohum desteği sağlandı.

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi kapsamında Silivri’de üreticilere sebze fidesi ve tohum desteği sağlandı. Silivri’nin Değirmenöy Mahallesi’nde gerçekleşen törene İstanbul Milletvekili Seda Gören Bölük, İstanbul Vali Yardımcısı Cengiz Karabulut, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Alçi, Bakanlığa bağlı enstitü müdürleri, Tarım Kredi Kooperatifi yetkilileri, üretici birlikleri, ziraat odası temsilcileri, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda üretici katıldı.

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar törende yaptığı konuşmada, projelerin yalnızca üretim artışını değil, yerel çeşitlerin korunmasını ve alternatif ürün desenlerinin yaygınlaştırılmasını da hedeflediğini vurguladı.

2025 yılında İstanbul genelinde uygulanacak 14 proje kapsamında bin 166 dekarlık alanda 2 bin 225 üreticiye 1 milyon 262 bin fide, 23 bin 388 dekarlık alanda 539 üreticiye 42 bin 720 kilogram tohum temin edilecek. Projelerin 10 milyon 311 bin TL’lik kısmı Bakanlık tarafından desteklenecek. Silivri özelinde ise bin 324 üreticiye 614 bin 271 fide, 426 üreticiye 4 bin 100 kilogram tohum ulaştırıldı. İstanbul’da 2021-2024 yılları arasında 71 projeyle 54,5 milyon TL tarımsal destek sağlanırken, bu yılki projelerle birlikte toplam destek 68,4 milyon TL’ye ulaşacak.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hayme Ananın kabrinin bulunduğu köyden Domaniçe Gençlik Yürüyüşü Önceki Haber

Hayme Ananın kabrinin bulunduğu köyden D...

Marmariste  sadece 4 ayda binlerce motosiklet sürücüsüne ceza yazıldı Sonraki Haber

Marmariste sadece 4 ayda binlerce motos...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar