160x600
28 Haziran, 2025, Cumartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Sıcak sular esnafı Ayşe Ünlüceden kapalı alan istiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sıcak sular esnafı Ayşe Ünlüceden kapalı alan istiyor
Abone ol
Eskişehir'de Geçmiş Yıllarda Sözün Verilmesine Rağmen Yapılmayan ısınacakları Dükkan Isteyen Ayakkabı Tamirci Ustaları, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe ünlüce'den çalışma Yapmasını Talep Ediyor.

Eskişehir’in Sıcaksular bölgesindeki ayakkabı tamircileri, geçmiş yıllarda söz verilmesine rağmen yapılmayan, ısınıp korunabilecekleri kapalı alan için Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’den çalışma yapmasını talep ediyor.

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte soğuk havalar etkisini gösteriyor. Zorlu kış şartları zaman zaman vatandaşların zorluk yaşamasına yol açarken, Deliklitaş Mahallesi Sıcaksular Mevkii’nde ayakkabı boyacılığı yapan esnaf ekmek parası kazanmak için her gün saatlerce dışarıda müşteri bekliyor. Kendilerine tahsis edilen kapalı bir alan olmaması nedeniyle tüp ile ısınmaya çalışan boyacılar, havanın yağışlı ve çok soğuk olduğu günlerde işe gelemiyor. Bu durumun müşterilerini de olumsuz yönde etkilediğini belirten esnaf, yetkililerin konuyla ilgili çalışma yapmasını rica ediyor.

"Daha önceden bu konuda Büyükerşen söz vermişti, ama yapılmadı"

Yaklaşık 30 yıldır ayakkabı boyacılığı yaparak geçimini sağlayan 55 yaşındaki Turan Kavak, "Burası için bir kapalı alan talebimiz var. Tüp ile ısınmaya çalışıyoruz, kapalı bir alan yapılsa daha iyi olur. Havalar soğuk olduğu için müşterilerimiz sıkıntı çekiyor. Havalar soğuk olunca biz de etkileniyoruz. Topluca ayakkabı geliyor, yerimiz dar olduğu için sorun oluyor. Daha önceden bu konuda Büyükerşen söz vermişti, ama yapılmadı. İnşallah sorunumuza çözüm üretirler. Tüple ısınmanın maliyeti de oluyor. Kömür harcıyoruz, o kadar uğraşmamıza rağmen bir tarafımız ısınırken bir tarafımız üşüyor. Havalar çok soğuduğunda gelmediğimiz günler oluyor. O zaman para kazanamıyoruz. Ayşe Ünlüce’den bu konuyla ilgili çalışma bekliyoruz" dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kütahyanın tarihi dokusunun korunup tanıtılması için harekete geçtilerÖnceki Haber

Kütahyanın tarihi dokusunun korunup tanı...

Ordunun fındığı Antalyalı miniklere tanıtıldıSonraki Haber

Ordunun fındığı Antalyalı miniklere tanı...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar