29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3842
EURO35.0429
ALTIN2326.4

Seferihisar TOKİ proje alanına yeni çevre düzeni planı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Seferihisar TOKİ proje alanına yeni çevre düzeni planı
Abone ol
KONU İLE İLGİLİ KONUŞAN VE YAPILAN ÇALIŞMA HAKKINDA BİLGİ VEREN AK PARTİ SEFERİHİSAR İLÇE BAŞKANI AHMET AYDIN, “DÜZENLEMENİN YAPILDIĞI ALAN YAKIN VE ORTA VADEDE İLÇEMİZİN BÜYÜME AKSINDA BULUNUYOR. YAPILAN ÇALIŞMAYLA OLUŞTURULAN 1/100.000 ÖLÇEKLİ ÇEVRE PLANI BU ALANIN BÖLGESEL TAŞIT YOLLARINA YAKINLIĞI VE YAKININDAKİ PLANLI BÖLGELER DE GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULDUĞUNDA İLÇENİN BU BÖLGEYE BÜYÜMESİ SÜRECİNDE KAMUSAL HİZMETLER NOKTASINDA HIZLI AKSİYON ALINABİLMESİNİ DE KOLAYLAŞTIRACAK" DEDİ.

İzmir’in Seferihisar ilçesindeki Camikebir Mahallesi’nde, TOKİ Sosyal Konut Proje alanının çevre düzeni planında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından değişiklik yapıldı. Seferihisar’ın artan nüfusu göz önüne alınarak yapılan yeni düzenlemelerde planlar, ilçenin yeni büyüme aksı üzerinde olan alanın, konut alanları ile sosyal ve kültürel tesislerin yer almasına imkân sunacak şekilde hazırlandı.


Seferihisar Camikebir Mahallesi TOKİ Sosyal Konut Projesinin bulunduğu alanda çevre düzeni planı yeniden değerlendirildi. Değerlendirme sonucu hazırlanan raporda, kentsel gelişme alanı olan bölgede kamusal yarar oluşturacak şekilde mekânsal kararlar üretilmesine imkân sunmak amacıyla plan değişikliği hazırlandığı belirtildi.


Rapora göre, plan değişikliği ile mevcut planların 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planına güncellenmesi, bölgede yapılacak konut alanlarının yanında sosyal ve kültürel tesislerinde yer almasına imkân tanıyacak.


Konu ile ilgili konuşan ve yapılan çalışma hakkında bilgi veren AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın, “Düzenlemenin yapıldığı alan yakın ve orta vadede ilçemizin büyüme aksında bulunuyor. Yapılan çalışmayla oluşturulan 1/100.000 Ölçekli Çevre Planı bu alanın bölgesel taşıt yollarına yakınlığı ve yakınındaki planlı bölgeler de göz önünde bulundurulduğunda ilçenin bu bölgeye büyümesi sürecinde kamusal hizmetler noktasında hızlı aksiyon alınabilmesini de kolaylaştıracak. Mülkiyeti Toplu Konut İdaresine ait olan bu alan bölgede düzenli ve planlı sosyal donatılara sahip bir yapılaşmaya imkân sağlayacak” diye konuştu.


Çalışmanın çevresel sürdürülebilirlik esasına göre yapıldığına vurgu yapan Başkan Aydın, “Planlama sürecinde kaynakların doğru yönetilmesi için pek çok inceleme ve analiz yapıldı, planlama alanına yönelik olarak 22 kurum ve kuruluşun görüşü alındı. Çevresel değerlere duyarlı olarak yapılan yeni çevre düzeni planı uygulanabilir ve geliştirilebilir bir planlama yaklaşımı ile hazırlandı” ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Giresunda diyabet hastası çocukların hayatını kolaylaştıracak sensörlü ölçüm cihazı dağıtıldıÖnceki Haber

Giresunda diyabet hastası çocukların hay...

Konyalı tekvandocu Türkiye üçüncüsü olduSonraki Haber

Konyalı tekvandocu Türkiye üçüncüsü oldu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar