12 Haziran, 2024, Çarşamba
DOLAR32.3582
EURO34.8093
ALTIN2408.8
Yusuf Cinkara Otomotiv

Şef Çiğdem Seferoğlu’yla Londralı Zahter’de Pop – Up lezzet şöleni

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şef Çiğdem Seferoğlu’yla Londralı Zahter’de Pop – Up lezzet şöleni
Abone ol
Atasay Grubu'nun Q Food & Beverage gıda şirketi ortaklığıyla Londra'da açılan ve Türk lezzetleri denince ilk akla gelen adres olan Zahter’de, Şef Çiğdem Seferoğlu önderliğinde 9 -10 Mayıs tarihlerinde gastronomi buluşması gerçekleştirildi.

Q Food & Beverage gıda şirketiyle hizmete soktuğu her yeni mekanda Türk lezzetlerinin dünyada yaygınlaşmasını sağlayan Atasay Grubu'nun Londradaki bayrağını taşıyan Zahter, Londra’nın Soho bölgesinde başarılı Şef Esra Muslu’nun önderliğinde 2022 yılında kapılarını açmıştı.

Modern İstanbul mutfağı lezzetleriyle Londra’da Türk yemekleri denince ilk adres haline gelmeyi başaran ve ve kısa sürede Londra Michelin listesine giren  Zahter, tutku dolu, yeni deneyimlerin önünü açan menüsüyle misafirlerine, İstanbul lezzetlerinin en modern yorumlarını sunuyor.

Zahter, 9-10 Mayıs tarihlerinde Türk gastronomi dünyasının en başarılı şeflerinden Çiğdem Seferoğlu’nu ağırladı. Geçtiğimiz yıl vefat eden Zahter’in kurucusu Esra Muslu’unun anıldığı buluşmada, Şef Çiğdem Seferoğlu ‘ Sevgili Esra’yı kaybetmenin derin acısını hala yürekten hissediyoruz.



Bugün, Esra’nın göz bebeği Zahter’de bulunmaktan, Zahter’in misafirlerine Esra’nın da çok mutlu olacağına inandığım bir deneyim sunmaktan gurur duyuyorum’ dedi. 

Şef Esra Muslu’nun yad edildiği Zahter X Hodan menülerinden; Zahter simit üstü tarama,  humus üstü ince dilim Hodan bonfile, Çiğdem Seferoğlu’nun adıyla özdeşleşen Hodan köfte ve ispir kuru fasulye üstü ahtapot gibi lezzetlerin sunulduğu gastronomi buluşmasında, urfa biberli Frigo tatlısı büyük beğeni kazandı. 

Q Food & Beverage kurucularından Simay Kamer ise; ‘Şef Çiğdem Seferoğlu ile Londra’nın yükselen trendi Zahter’de da Pop-Up menü oluşturarak Türk lezzetlerine farklı bir soluk getirmekten memuniyet duyduk.

Bunu yaparken, Zahter’in yaratıcısı, çok kıymetli Esra Muslu’yu da andık. Esra’nın emaneti Zahter’le hedefimiz Türk lezzetlerini Londra’da daha da bilinir kılmak ve dünyanın her noktasına taşımak.’ şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
F-16 sesini deprem sanıp korkan esnafın zor anlarıÖnceki Haber

F-16 sesini deprem sanıp korkan esnafın...

Arda Kardeşler 2. kez Galatasaray - Fenerbahçe derbisinde düdük çalacakSonraki Haber

Arda Kardeşler 2. kez Galatasaray - Fene...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar