28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3329
EURO35.0539
ALTIN2281.2

Savunma sanayi üssüne yeni yatırım: 2023te faaliyete geçiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Savunma sanayi üssüne yeni yatırım: 2023te faaliyete geçiyor
Abone ol
TÜRK SAVUNMA SANAYİSİNİN ÖNEMLİ MERKEZLERİNDEN BİRİ OLAN KIRIKKALE'DE, ROKETSAN TARAFINDAN 9 BİN 500 DÖNÜMLÜK BİR ARAZİ ÜZERİNDE YAPIMINA BAŞLANAN YENİ YATIRIMIN 2023'ÜN MART AYINDA FAALİYETE GEÇMESİ PLANLANIYOR. SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI MUSTAFA VARANK, ROKETSAN'IN YENİ YATIRIM YAPACAĞI ALANI ZİYARET EDEREK, YETKİLİ İSİMLERDEN ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ ALDI.

Türk savunma sanayisinin önemli merkezlerinden biri olan Kırıkkale’de, Roketsan tarafından 9 bin 500 dönümlük bir arazi üzerinde yapımına başlanan yeni yatırımın 2023’ün Mart ayında faaliyete geçmesi planlanıyor.


Türk savunma sanayisinin önemli merkezlerinden biri olan Kırıkkale, son dönemlerde hem kamunun hem özel sektörün yeni yatırımlarıyla dikkat çekiyor. Roketsan, Kırıkkale’de 9 bin 500 dönümlük bir arazide yapacağı yeni yatırımı Mart 2023’te faaliyete geçirecek. Roketsan’ın Kırıkkale’deki yeni yatırım yerini ziyaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Kırıkkale, savunma sanayisi yatırımlarıyla adeta şahlanıyor. Türkiye’yi katma değerli üretimle kalkındırmanın derdindeyiz. Bu manada da Kırıkkale’nin ülkemize ve ülkemizin ekonomisine verdiği katkı çok önemli. Burada şu anda mevcut çalışmalarının yanında Roketsan geleceğe dönük farklı teknolojilerdeki hem savunma sanayinde hem de farklı alanlardaki yatırımlarını gerçekleştirecek. 9 bin 500 dönümlük büyük bir arazide Kırıkkale’de bu yatırımı gerçekleştiriyorlar. Burada istihdam kapasiteleri, binli rakamları geçecek, çok ciddi bir istihdam olacak. Yatırım rakamları yıllara sari Türkiye’nin en büyük savunma sanayi yatırımlarını yakalamış olacak" diye konuştu.


Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci de, yatırım yerinin Türkiye için çok güzide altyapıların hayata geçirileceği bir bölge olacağına değinerek, "Bu bölge ülkemiz için çok faydalı, çok yararlı teknolojileri geliştireceğimiz, hem ekonomiye çok ciddi katkısı olan, hem de teknolojik anlamda Türkiye’yi ön plana çıkaracak çalışmaları tamamlayacağımız bir alan olacak" dedi.


Mart 2023’te mühendislik çalışmalarına başlayacaklarını kaydeden Genel Müdür İkinci, "Bir kısmı açıp faaliyete geçireceğiz, peyderpey üzerine koya koya tesislerin kapasitesini arttıracağız" ifadesini kullandı.


Ziyarete Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve AK Parti Milletvekilleri Ramazan Can da eşlik etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Altınorduda beton yol çalışmaları sürüyorÖnceki Haber

Altınorduda beton yol çalışmaları sürüyo...

Düzensiz Göçle Mücadele ve Sınır Dışı İşleri Genel Müdürü Seçilmişten Geri Gönderme Merkezleri hakkındaki iddialara ilişkin açıklamaSonraki Haber

Düzensiz Göçle Mücadele ve Sınır Dışı İş...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar