160x600
29 Haziran, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Şamın 70 bin insanın yaşarken rejimin saldırılarıyla enkaza dönen mahallesi: Kabun

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şamın 70 bin insanın yaşarken rejimin saldırılarıyla enkaza dönen mahallesi: Kabun
Abone ol
Suriye’de Yaşanan Iç Savaşla Birlikte 70 Bin Insanın Yaşadığı Kabun Mahallesi Bombalanarak Enkaza Döndü.

Suriye’nin başkenti Şam’ın kuzeyinde 70 bine yakın insanın yaşadığı ancak yaşanan iç savaşla birlikte rejimin saldırılarında bombalanarak enkaza dönen Kabun mahallesi görüntülendi.

Suriye’de 2011 yılında başlayan iç savaş ağır çatışmalara sahne oldu. Savaşla birlikte başkent Şam’ın birçok mahallesi yerle bir olurken çok sayıda yerleşim yeri de enkaza döndü. Şam’ın kuzeyinde bulunan Kabun mahallesi de bombalamalarla birlikte enkaza dönen mahallelerden biri oldu. Savaştan önce 70 bine yakın insanın yaşadığı Kabun Mahallesi dron ile havadan görüntülendi. Enkaza dönen mahallede geçmişte insanların sesleri yankılanırken şimdilerde ise çobanlar hayvanlarını otlatıyorlar.

“Burayı hava saldırılarıyla yerle bir ettiler”

Kabun mahallesinin muhaliflere ait tünellerin olduğu iddiasıyla bombalandığını söyleyen Abu Menze Ahras, “Burada 70 bin kadar insan yaşıyordu ama muhaliflerin tünelleri olduğu söylenerek hava saldırısı gerçekleştirildi. Burayı hava saldırılarıyla yerle bir ettiler ve insanlar da göç etmek zorunda kaldı. Rejim döneminde kimse buraya giremiyordu. Hatta biz evlerimize gelip bakmak istediğimizde izin alıyorduk. Herkes geçemiyordu, sadece çobanlar ve çiftçiler geçebiliyordu. Rüşvet verip burayı tarım için kullanabiliyorduk” dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sökenin balıkları, İtalya yolcusuÖnceki Haber

Sökenin balıkları, İtalya yolcusu

Tokatta araçtan ses sistemi çalan hırsız güvenlik kamerasına yakalandıSonraki Haber

Tokatta araçtan ses sistemi çalan hırsız...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar