160x600
08 Temmuz, 2025, Salı
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Sakaryaya gelen depremzede sayısı 11 bini geçti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sakaryaya gelen depremzede sayısı 11 bini geçti
Abone ol
6 ŞUBAT TARİHİNDE MEYDANA GELEN VE ÜLKEYİ YASA BOĞAN DEPREMLERİN ARDINDAN SAKARYA VALİLİĞİ KOORDİNASYONUNDA KURULAN BAŞVURU VE KABUL MERKEZLERİNE 11 BİN 366 KİŞİ KAYIT YAPTIRDI.

6 Şubat tarihinde meydana gelen ve ülkeyi yasa boğan depremlerin ardından Sakarya Valiliği koordinasyonunda kurulan başvuru ve kabul merkezlerine 11 bin 366 kişi kayıt yaptırdı.


11 şehri etkileyen iki depremin ardından birçok vatandaş yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kaldı. Bu çerçevede felaket bölgelerinden Sakarya’ya gelen depremzedeler için; Sakarya Büyükşehir Belediyesi Otobüs Terminali, AFAD Sakarya İl Müdürlüğü binası ile 16 ilçe kaymakamlığında kayıt ve kabul masası kuruldu. Valilik koordinasyonunda kurulan başvuru ve kabul merkezlerine 11 bin 366 kişi başvurarak kayıt yaptırdı.


Sakarya Valiliği tarafından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, “Ülkemizde meydana gelen ve milletçe hepimizi derinden sarsan depremlerin etkili olduğu bölgelerden ayrılarak ilimize gelen ve gerek KYK Yurtları, misafirhanelerde, otellerde misafir edilen gerekse kendi imkanları ile ilimize gelerek yakınları vasıtasıyla konaklayan depremzede vatandaşlarımız için bilindiği üzere; AFAD İl Müdürlüğümüzde (Adapazarı İlçesi, 15 Temmuz Camili Mahallesindeki binasında), Sakarya Büyükşehir Belediyesi Otobüs Terminalinde ve


yine 16 İlçe Kaymakamlığımızda kayıt ve kabul masası kurulmuş olup, kayıtlar alınmaya halen devam edilmektedir. Depremlerin etkili olduğu bölgelerden her ne şekilde olursa olsun İlimize gelen depremzede vatandaşlarımızın, Valiliğimizce belirlenen kayıt ve kabul merkezlerine başvurarak kimlik ve iletişim bilgilerini bildirmeleri büyük önem arz etmektedir. 22.02.2023 tarihi itibariyle; Valiliğimiz koordinasyonunda kurulan başvuru ve kabul merkezlerine 11 bin 366 kişi başvurarak kayıt yaptırmış olup, bu vatandaşlarımızdan KYK yurtları, misafirhane, oteller vb. yerlerde 1249 kişi İlimizde misafir edilmekte olup, yine kendi imkanları ile akraba veya tanıdıklarının yanına gelen 10 bin 117 depremzede vatandaşımız bulunmaktadır” denildi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kahramanmaraş’taki hobi evleri depremzedelere ”sığınak” olduÖnceki Haber

Kahramanmaraş’taki hobi evleri depremzed...

Aydınlı işadamından Konteyner Kent önerisiSonraki Haber

Aydınlı işadamından Konteyner Kent öneri...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar