160x600
23 November, 2025, Sunday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Sahte kasaplara 22 bin TL idari para cezası

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sahte kasaplara 22 bin TL idari para cezası
Abone ol
Kurban Bayramı’nda Artan Sahte Kasap Vakalarına Karşı, Yetkisiz Ve Hijyenik Olmayan Ortamlarda Kıyma çeken Kişilere 22 Bin Tl Idari Para Cezası Uygulanacak.

Kurban Bayramı’nda artan sahte kasap vakalarına karşı, yetkisiz ve hijyenik olmayan ortamlarda kıyma çeken kişilere 22 bin TL idari para cezası uygulanacak.

6 Haziran Cuma günü kutlanacak Kurban Bayramı’nın ardından birçok vatandaş etlerini kıyma çektirmek için kasaplara başvuracak. Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı ekipler, halk sağlığını korumak amacıyla denetimlerini artıracak. Merdiven altı ya da seyyar olarak faaliyet gösteren, yetkisi olmayan kişilere hem 22 bin TL idari para cezası hem de ek yaptırımlar uygulanacak. Sokak ortasında kıyma çekenler de bu kapsamda cezalandırılacak.

Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen, vatandaşların kendi ve sevdiklerinin sağlığı için kıyma çektirme işlemini yalnızca kasap esnafına yaptırmaları gerektiğini söyledi. Şen, merdiven altı ya da seyyar kişilere itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Öte yandan, bu yıl Samsun’da kasaplar kıyma çekim ücretini kilo başına 20 TL olarak belirledi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çorumda karşıya geçmek isteyen yayaya otomobil çarptı Önceki Haber

Çorumda karşıya geçmek isteyen yayaya ot...

Karavanı ziyaret eden tilkinin görüntüleri yüzleri gülümsetti Sonraki Haber

Karavanı ziyaret eden tilkinin görüntüle...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar