Tekirdağ Çerkezköy'de sahte basın kartı kullanan 3 kişi, engellilere yardım bahanesiyle vatandaşları dolandırdı. Polis suçüstü yakaladı.
Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde vatandaşların kapısını çalarak kendilerini gazeteci olarak tanıtan 3 dolandırıcı yakayı ele verdi.
Şüpheliler, engellilere yardım topladıklarını söyleyerek hem sahte gazete sattı hem de para talep etti.
Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, son günlerde artan ihbarlar üzerine harekete geçti.
Şüpheli şahısların, yardım toplama bahanesiyle kapı kapı gezip vatandaşlardan para aldığı ve sahte basın kartı kullandığı tespit edildi.
Yapılan araştırmalarda, İ.H.G. isimli zanlının bir vatandaşın cep telefonundaki mobil bankacılık uygulaması üzerinden, B.B. adlı başka bir kişinin hesabına tam 73 bin 448 TL para aktarılmasını sağladığı ortaya çıktı.
Üstelik bu işlem, farklı tarihlerde beş kez tekrarlandı.
Polis ekipleri, olayın izini sürerek İ.H.G. ve B.B.’yi dolandırıcılık amacıyla yeni bir girişim içerisindeyken suçüstü yakaladı.
Yakalama anı, akşam saatlerinde gerçekleşti.
İncelemede ortaya çıkan detaylar ise olayın boyutunu gözler önüne serdi.
Zanlıların, Bursa merkezli bir gazeteyi yetkisiz şekilde sattığı, makbuz düzenlemeden para aldığı ve hiçbir resmi yardım toplama izinlerinin bulunmadığı tespit edildi.
Dolandırıcılık çetesine yardım ettiği belirlenen A.I. isimli kadın da aynı gece gözaltına alındı.
Polis, söz konusu gazetenin resmi yetkililerine ulaştığında, bu kişilerin gazete ile hiçbir bağlantılarının bulunmadığı ve tamamen izinsiz hareket ettikleri öğrenildi.
Gözaltına alınan üç şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından Çerkezköy Adliyesi’ne sevk edildi.
Olayla ilgili soruşturma derinleştirilerek sürdürülüyor.
Yorum Yazın