
Osmaniye İl Müftülüğü’nün her hafta Pazar günü farklı bir camide düzenlediği “Sabah Namazı Buluşmaları” etkinliği bu hafta Çona Köyü Merkez Camii’nde gerçekleştirildi.
Osmaniye İl Müftülüğü’nün her hafta Pazar günü farklı bir camide düzenlediği “Sabah Namazı Buluşmaları” etkinliği bu hafta Çona Köyü Merkez Camii’nde gerçekleştirildi.
Program, sabah namazından önce Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından İl Müftüsü Ali Çakmak’ın kıldırdığı sabah namazının ardından, cemaate hitaben bir sohbet gerçekleştirildi.
Sohbetinde Müftü Çakmak, üç aylar iklimine girdiğimiz bu günlerde Ramazan’a hazırlık sürecine dikkat çekerek, Peygamber Efendimiz’in (S.A.V) “Allah’ım, Recep ve Şaban ayını mübarek kıl, bizi Ramazan’a ulaştır” duasını hatırlattı.
Her yaştan Müslümanın Kur’an-ı Kerim’i öğrenmesi ve mealini okuyarak anlamaya gayret etmesi gerektiğine vurgu yaptı.
Ayrıca Müftü Çakmak, günlük hayatın akışı içinde nefse ve şeytana karşı bilinçli bir duruş sergilemenin, ibadetleri Allah’ın rızasını kazanma bilinciyle yapmanın önemine dikkat çekti.
Etkinliğe İl Müftü Yardımcısı Eyüp Bucan, din görevlileri ve çok sayıda cami cemaati katılım sağladı.
Program, yapılan duaların ardından cemaate ikramlarla sona erdi.
Osmaniye İl Müftülüğü’nün düzenlediği Sabah Namazı Buluşmaları kapsamında bir sonraki program, 12 Ocak 2025 Pazar günü Baş Mahallesi Gül Camii’nde gerçekleştirilecek.
Tüm vatandaşlarımız programa davetlidir.

Yorum Yazın