160x600
01 Temmuz, 2025, Salı
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Rusya, 5i İngiliz 10 savaş esirini serbest bıraktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rusya, 5i İngiliz 10 savaş esirini serbest bıraktı
Abone ol
UKRAYNA SAFLARINDA RUSYA’YA KARŞI SAVAŞIRKEN ESİR DÜŞEN 5’İN İNGİLİZ 10 SAVAŞ ESİRİ SUUDİ ARABİSTAN’IN ARABULUCULUĞU İLE SERBEST BIRAKILDI. SERBEST BIRAKILAN İNGİLİZLER ARASINDA DONETSK HALK CUMHURİYETİ’NDE ÇIKARILDIKLARI MAHKEMECE İDAMA MAHKUM EDİLEN SEAN PİNNER VE AİDEN ASLİN DE BULUNUYOR.

Ukrayna saflarında Rusya’ya karşı savaşırken esir düşen 5’in İngiliz 10 savaş esiri Suudi Arabistan’ın arabuluculuğu ile serbest bırakıldı. Serbest bırakılan İngilizler arasında Donetsk Halk Cumhuriyeti’nde çıkarıldıkları mahkemece idama mahkum edilen Sean Pinner ve Aiden Aslin de bulunuyor.


Ukrayna saflarında Rusya’ya karşı savaşırken esir düşen 5’i İngiliz toplam 10 savaş esiri serbest bırakıldı. Suudi Arabistan’ın arabuluculuğunda gerçekleşen esir takası sonrası İngiltere Başbakanı Liz Truss 5 İngiliz’in serbest bırakıldığını doğrularken, serbest bırakılan esirler uçakla Suudi Arabistan’a getirildi.


Suudi Arabistan tarafından yapılan açıklamada, Rusya’nın Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın arabuluculuğunun ardından 10 savaş esirini serbest bıraktığı aktarılarak, “İlgili Suudi makamları onları Rusya’dan alıp Krallığa transfer etti ve kendi ülkelerine güvenli bir şekilde geri dönmeleri için prosedürleri kolaylaştırıyor" denildi.


Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ise yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan’a tutukluların serbest bırakılmasını sağlamaya yardımcı oldukları için teşekkür ederek, “Rusya, siyasi amaçlar için savaş esirlerinin ve sivil tutukluların acımasız sömürüsüne son vermelidir” dedi.



İngiltere’den Zelenskiy ve Selman’a teşekkür


İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly ise yaptığı açıklamada, Ukrayna’nın doğusunda Rus destekli güçler tarafından savaş esiri olarak tutulan 5 İngiliz’in sağ salim geri dönüşünü memnuniyetle karşıladığını ifade ederek, "Bu, onlar ve aileleri için Rusya’nın elinde ölüm cezası tehdidi de dahil olmak üzere aylarca süren belirsizlik ve acıya son veriyor" dedi.


Ukrayna’da Rus destekli ayrılıkçılar tarafından yakalanan ve geçtiğimiz temmuz ayında gözaltında ölen İngiliz Paul Urey için durumun "trajik bir şekilde" böyle olmadığını hatırlatan Cleverly, esirlerin serbest bırakılmaları konusunda gösterdikleri çabalar için Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’a teşekkür etti.


Cleverly ayrıca, Rusya’ya uluslararası insancıl hukuka uyması, savaş esirlerini ve sivil tutukluları siyasi amaçlarla istismar etmemesi yönündeki çağrısını yineledi.



İdama mahkum edilen İngilizler serbest bırakılanlar arasında


Serbest bırakılan grubun ABD, İngiliz, İsveç, Hırvat ve Fas vatandaşlarından oluştuğu ve aralarında Donetsk Halk Cumhuriyeti’nde çıkarıldıkları mahkemece idama mahkum edilen İngiltere vatandaşları Sean Pinner ve Aiden Aslin ile Fas vatandaşı Saadun Brahim de bulunuyor.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Avrupaya gönderiyorlar yalanını duyan mülteciler oraya koştuÖnceki Haber

Avrupaya gönderiyorlar yalanını duyan mü...

Aracını durduran polislere kendini ihbar ettiSonraki Haber

Aracını durduran polislere kendini ihbar...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar