160x600
29 Haziran, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Rejimin devrildiğini duyan Suriyeliler ülkelerine dönmek için Cilvegözüne akın ettiler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rejimin devrildiğini duyan Suriyeliler ülkelerine dönmek için Cilvegözüne akın ettiler
Abone ol
Suriye’de Esad Rejiminin Devrildiğini Duyan Insanlar Geçiş Için Cilvegözü Sınır Kapısına Akın Ettiler.

Suriye’de Esad rejiminin devrildiğini duyan insanlar geçiş için Cilvegözü sınır kapısına akın ettiler.

Suriye’de Heyet Tahrir Şam (HTŞ) liderliğindeki muhalif grupların saldırıları sonrası Rejim lideri Beşar Esad görevi bıraktığını duyurmuştu. Esad’ın devrildiğini duyan insanlar Hatay’ın Reyhanlı işçesinde bulunan Cilvegözü Sınır Kapısına akın ettiler. Kapıda yoğunluk yaşanırken insanlar yıllar sonra memleketlerine dönmenin mutluluğunu yaşadılar.

“17 yıl sonra memleketime dönüyorum ve akrabalarımı özledim”

17 yıl sonra ülkesine ve evine kavuşacak olan Halid Reşit, “Ülkeme döneceğim için çok mutluyum. Türkiye’ye teşekkür ediyorum. Biz memleketimize gidiyoruz. Evlerimiz her şeyimiz orada. Evimizi özledim. Ben 7 yaşından beri memleketime gitmedim ama şimdi gidiyoruz. 17 yıl sonra memleketime dönüyorum. Akrabalarımı özledim. Türkiye Cumhurbaşkanına teşekkür ediyorum” dedi.

“Biz özgür olduk ve demokratik bir ülke olacağız”

8 yıl sonra ülkesine ve ailesine kavuşan Halit Derviş, “Şimdi biz özgür olduk ve demokratik bir ülke olacağız. Esad’tan kurtulduk. Türkiye Cumhurbaşkanı gibi bir başkan bize gelirse daha güzel bir ülke olacağız. Ailemin hepsi oradalar. 8 yıl sonra ülkeme dönüyorum. Ailemi göremedim ama şimdi ailemi göreceğim” ifadelerini kullandı.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Korugölde kış güzelliğiÖnceki Haber

Korugölde kış güzelliği

Eski Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Üstün, son yolculuğuna uğurlandıSonraki Haber

Eski Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Üst...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar