
AMASYA’NIN GÜMÜŞHACIKÖY İLÇESİNDE RAMAZAN DAVULCULARI, SAHUR VAKTİ ÖNCESİ SESLENDİRDİKLERİ MANİLERLE HALKI UYARIP POLİSLERE DESTEK OLDU. SOKAKLARI DOLAŞAN RAMAZAN DAVULCULARI HIRSIZLAR VE KENDİLERİNİ POLİS, ASKER, SAVCI OLARAK TANITAN TELEFON DOLANDIRICILARINA KARŞI HALKI UYARDI.
Amasya’nın Gümüşhacıköy ilçesinde Ramazan davulcuları, sahur vakti öncesi seslendirdikleri manilerle halkı uyarıp polislere destek oldu. Sokakları dolaşan Ramazan davulcuları hırsızlar ve kendilerini polis, asker, savcı olarak tanıtan telefon dolandırıcılarına karşı halkı uyardı.
Devriye görevindeki polislerle karşılaşınca hırsızlık ve telefon dolandırıcılığı olaylarına karşı kendilerinin de bir şeyler yapabileceklerini düşünüp halkı bilgilendirmeyi amaçlayan davulcu Cemil Solak ile klarnetçi İhsan Tosmak yıllardır söyledikleri manileri bu şekilde uyarladı.
Sahur vakti öncesi ilçenin dört bir yanını dolaşan ikili, “Bir gün seni biri ararsa, ’polisim, savcıyım, askerim’ derse, zorla paranı isterse sakın verme” mesajı ve hırsızlık olaylarıyla ilgili uyarıları duyurdu.
Vatandaşların alkışlayıp bahşiş verdiği davulculara, Gümüşhacıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri de teşekkür etti.

Yorum Yazın