160x600
29 Haziran, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Ramazan ayının ilk sahurunda davulcular sokağa indi, fırınlarda ekmek kuyruğu oluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ramazan ayının ilk sahurunda davulcular sokağa indi, fırınlarda ekmek kuyruğu oluştu
Abone ol
Davulcunun Görüntüsü

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte ilk sahur gecesi öncesinde vatandaşlar sıcak ekmek ve pide almak için fırınların önünde kuyruklar oluşturdu. Ramazan coşkusuna giren vatandaşlar, gecenin ilerleyen saatlerinde sokaklarda gezen ramazan davulcuları tarafından ilk sahura uyandırıldı.

Ramazan ayının ilk gecesinde sahura kalkacak olan vatandaşlar sahur öncesinde fırınların önünde sıcak ekmek ve pide alabilmek için kuyruklar oluşturdu. Kasımpaşa’da Ramazan ayının geleneği haline gelen pideleri sıcak sıcak alan vatandaşlar, ilk sahurlarını yapmak üzere evlerinin yolunu tuttu. Evine gitmeden önce pide kuyruğuna giren Murat Karasoy, "Hamdolsun Ramazan ayı geldi. Allah hakkıyla tutanlardan nasip eylesin. Pide kuyruğuna girdik, 5-10 dakikalık bir sıra bekledik" dedi.

Esenler’de ise Ramazan davulcusu, ilk sahur öncesinde sokağa çıkarak vatandaşları uyandırmak üzere çalışmaya başladı. Ramazan ayının geleneklerinden olan davulların çalmasıyla vatandaşlar ilk sahuruna uyandı.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenlerin davulcu vosvosları bu Ramazan ayında da sokaklardaÖnceki Haber

Esenlerin davulcu vosvosları bu Ramazan...

Ramazan davulcularının mesaisi başladıSonraki Haber

Ramazan davulcularının mesaisi başladı

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar