16 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.4737
EURO34.5742
ALTIN2476.7

POYD Başkanı Ülkay Atmaca, “Turizm çalışanlarının aşılanması önemli”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
POYD Başkanı Ülkay Atmaca, “Turizm çalışanlarının aşılanması önemli”
Abone ol
Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca, “Turizm sektöründeki çalışanların aşılanması Güvenli Turizm Sertifikası ile birlikte Türkiye’ye turist tedariki yapan ülkelere çok büyük bir örnek olur.

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca, “Turizm sektöründeki çalışanların aşılanması Güvenli Turizm Sertifikası ile birlikte Türkiye’ye turist tedariki yapan ülkelere çok büyük bir örnek olur. Satış ve pazarlama konusunda da çok büyük bir etken olur." dedi.

Atmaca, gazetecilere yaptığı açıklamada, Turizm sezonunda erken rezervasyonların devam ettiğini ve özellikle iç pazarda hareketlilik olduğunu söyledi.

Nevruzla ilgili henüz netleşmiş bir şey olmadığını belirten Atmaca, “Nisan ayını bekliyoruz. Nisanda Rus pazarının açılması ile hareket başlayacaktır." diye konuştu.

Yerli turizmin Türkiye’nin olmazsa olmazı olduğuna değinen Atmaca, “Çünkü daha önceki krizlerde hep Türk misafirler rezervasyon yaptırdılar. Nisan ayında açık olan tesislerle önce Rus pazarı ile başlarız, Ramazan ayı ile birlikte Türk misafir yoğunluğumuz artar. Zor bir süreçten geçtik. İnsanlar tatil yapamadılar. Kısıtlamalar nedeniyle insanlar tatili, denizi, kumu çok özledi. Bütün bunlar bir araya geldiğinde 2021 in en iyi pazarlarından birisi iç pazar olacaktır.”

Turizm sektörünün aşılanması Türkiye’ye turist tedariki yapan ülkelere çok büyük bir örnek olur

Özellikle turizm sektörü çalışanlarının aşılanması gerektiği belirten Atmaca, şöyle devam etti:

"Ülkemizdeki aşı performansı ve sayı çok önemli. Son birkaç haftadır yetkililere sesleniyoruz. Özellikle turizm sektörüne aşılamada öncelik verilmesini istiyoruz. Son verilere göre dünyada en çok aşılama yapan dördüncü Ülke konumundayız. Aşılama hızımız gayet iyi. Turizm sektörünün öncelikli sektör olarak öncelik verilmesini isteriz. Avrupa’daki aşılama sayısı ya da aşı pasaportu tartışmaları var. Bu Avrupa Birliğinin kendisinin alacağı bir karardır. Biz güvenli turizm sertifikası ile dünyaya örnek bir çalışma yapmıştık. Şu anda sezonla ilgili tüm hazırlıklarımız devam ediyor. 2021 ile ilgili umutluyuz. 2021 sezonunun sağlıklı bir şekilde başlaması ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Biz Turizm çalışanlarının öncelikli aşılanması konusunda STK'lar olarak yoğun bir çalışma çerisindeyiz. Sesimizi duyurmak için gerekli yerlere dilekçelerimizi verdik."

İngiltere’de uygulanan seyahat yasaklarından bahseden Atmaca, “İngiltere’de uygulanan seyahat yasağı 3 Nisan tarihine kadar devam ediyor. 21 Haziran’dan itibaren de bütün pandemi kısıtlamalarını kaldıracağını açıkladı. Bundanda şu çıkar, Nisan ayında biraz hareket olur. Seyahat yasağı bitecek ama 21 Haziran’dan sonra İngiltere’den yoğun misafir alacağız. Son birkaç gündür gündemde de yer alan İngiliz pazarında bilgi ve tecrübesi olan arkadaşlarımız rezervasyonlardaki artışlardan söz ettiler. İngiltere’nin Haziran ayında yapacağı kısıtlamaların kaldırılması diğer Avrupa ülkelerine de örnek olacaktır. Bu umut verici bir durumdur. En azından biliyoruz ki 21 Haziran’dan itibaren seyahat kısıtlamaları kaldırılmış ve pandemi koşulları normale dönecek.” değerlendirmesinde bulundu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar