160x600
29 Haziran, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Posof Elması, Posoflu kadınlarla yaygınlaşacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Posof Elması, Posoflu kadınlarla yaygınlaşacak
Abone ol
Posof Elması Posoflu Kadınlarla Yaygınlaşacak(kars-iha)

Merkezi Kars’ta bulunan Serhat Kalkınma Ajansı ve Posof İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliği ile Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından 2024 yılı için belirlenen ’’Kadın İstihdamı-Kadın Girişimciliği’’ teması ve Serhat Kalkınma Ajansı’nın Kırsal Ekonominin Geliştirilmesi Sonuç Odaklı Programı kapsamında kadınlara “Elma Ağacı Bakımı ve Aşılama Eğitimi” verildi.

İçinin de dışı gibi kırmızı olması ile meşhur Posof Elması Badele Elmasının merkezi olan Posof İlçesi’ne bağlı Türkgözü köyünde gerçekleşen eğitime köyde yaşayan kadınlar katılım sağladı.

Eğitimde katılımcılara, meyve ağaçlarına yönelik aşılama ile aşılama sonrası bakım ve yetiştirme metotları hakkında çeşitli bilgiler aktarıldı. Verilen eğitim sonrası katılımcı kadınlara, aşı bandı, aşı bıçağı, aşı macunu gibi malzemeleri içeren aşı seti ve elma makasının yanı sıra, yaklaşık 100 adet aşılamaları yapılmış Posof Elması fidanlarının dikilmek üzere dağıtımları gerçekleştirildi.

Söz konusu faaliyet ile rekoltesi sınırlı olan Coğrafi İşaret Tescil Belgesi’ne sahip Posof Elması’nın üretiminin yaygınlaştırılması, kırsalda üretim çeşitliliğinin sağlanması ve kırsaldaki kadınların özellikle yöresel ürünleri üreterek girişimciliklerini artırması hedeflenmiştir.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Erzurumda 11 ayda 1 milyon 81 bin 605 kişi uçtuÖnceki Haber

Erzurumda 11 ayda 1 milyon 81 bin 605 ki...

Altayda Ceyhun Gülselam ameliyat olduSonraki Haber

Altayda Ceyhun Gülselam ameliyat oldu

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar