160x600
09 Temmuz, 2025, Çarşamba
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Peskov: Deprem bölgelerinde Rusyanın çalışmaları devam edecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Peskov: Deprem bölgelerinde Rusyanın çalışmaları devam edecek
Abone ol
KREMLİN SÖZCÜSÜ DMİTRİY PESKOV, KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ DEPREMLERİN ARDINDAN TÜRKİYE'YE GÖNDERDİKLERİ YARDIMLARI HATIRLATARAK, BU ÇALIŞMALARIN SÜRDÜRÜLECEĞİNİ SÖYLEDİ.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye’ye gönderdikleri yardımları hatırlatarak, bu çalışmaların sürdürüleceğini söyledi.


Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 10 ilde yıkıma neden olan felaketin acılarını sarmak için Türkiye’ye arama kurtarma ekiplerinin yanı sıra sahra hastanesi ve temel ihtiyaç malzemeleri gönderen Rusya, bu desteklerini sürdüreceklerini duyurdu. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov yaşanan felaketin ardından yaptığı açıklamada, "Bilindiği gibi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı arayarak taziyelerini iletti. Rusya’nın bu yıkıcı depremin ardından arama kurtarma çalışmalarında etkin bir şekilde nasıl yer aldığını biliyorsunuz. Bu çalışmalar devam edecek" ifadelerini kullandı.


Kahramanmaraş merkezli depremin Suriye’de de büyük yıkıma neden olduğunu ve Rusya’nın, Suriye’ye de destekler verdiğini hatırlatan Peskov, "Suriye tarafıyla temaslar kuruluyor. Bu temaslar çerçevesinde Suriye yönetimi tarafından ihtiyaçlar belirleniyor. Hepsi çok hızlı değerlendiriliyor ve mümkün olduğunca bu yardımlar sürdürülecek" dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vana getirilen 133 depremzede KYK yurduna yerleştirildiÖnceki Haber

Vana getirilen 133 depremzede KYK yurdun...

Depremzede 2 hamile kadın 2 sağlıklı kız çocuğu dünyaya getirdiSonraki Haber

Depremzede 2 hamile kadın 2 sağlıklı kız...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar