160x600
30 Haziran, 2025, Pazartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

PAÜ Hastanesi diyabete dikkat çekti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
PAÜ Hastanesi diyabete dikkat çekti
Abone ol
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ ENDOKRİNOLOJİ VE METABOLİZMA BİLİM DALI, DÜNYA DİYABET GÜNÜ ETKİNLİKLERİ ÇERÇEVESİNDE DİYABET STANDI KURDU.

Pamukkale Üniversitesi Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı, Dünya Diyabet Günü etkinlikleri çerçevesinde diyabet standı kurdu.



Pamukkale Üniversitesi Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı, diyabet hastalığına dikkat çekmek ve diyabet hakkında farkındalığı artırmak amacıyla Dünya Diyabet Günü etkinlikleri çerçevesinde diyabet standı kurdu. Hastalara diyabet ile ilgili bilgi verilen stantta, kan şekeri ölçümleri yapıldı. Çocuk katında yapılan etkinlik palyaçoların oyunları, köpük etkinliği ve fotoğraf çekilmesi ile son buldu.



Diyabet Gününün önemine dikkat çeken Çocuk Endokrinoloji BD. Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selda Ayça Altıncık, “Frederick Banting’in insulini keşfetmesinin üzerinden 100 yıl geçti. Bizler de Tip 1 diyabet tedavisinde 100 yılı geride bıraktık. Tip 1 Diyabette kalıcı tedavilerin çok uzak olmadığını biliyoruz. Hastanemiz Çocuk Endokrinoloji Kliniği olarak, diyabet hemşiremiz, diyetisyenimiz ve doktorlarımızdan oluşan ekip ile tüm Tip 1 Diyabetli çocuk ve ailelerimizin yanındayız. Tip 1 Diyabet, çocukluk çağında tanı alan bir hastalık olup, çok su içme, çok idrara çıkma, kilo kaybı ve ağız kuruluğu gibi şikayetler taşıyan çocukların bir uzman tarafından değerlendirilmesi, erken tanı için önem taşımaktadır” dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Turanlı: “Kanal boyu parkımızın ikinci etabı gün sayıyor”Önceki Haber

Başkan Turanlı: “Kanal boyu parkımızın i...

Malatyada kişiye özel sıfır hata kitabıSonraki Haber

Malatyada kişiye özel sıfır hata kitabı

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar