160x600
24 November, 2025, Monday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Pakistanda muson yağmurlarında ölü sayısı 133e yükseldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Pakistanda muson yağmurlarında ölü sayısı 133e yükseldi
Abone ol
Pakistan’da Muson Yağmurlarında ölü Sayısı 133’e Yükseldi. (arşiv)

Pakistan’da son 1 ay içinde şiddetli muson yağışlarının neden olduğu sel ve toprak kaymasında hayatını kaybedenlerin sayısı 133’e yükseldi.

Pakistan’da 24 Haziran’dan bu yana etkili olan Muson yağışları ülkede hayatı felç etti. Bugün yapılan açıklamada, 1 aylık sürede şiddetli yağışların neden olduğu sel ve toprak kaymalarında ölü sayısı 133’e ulaştı. Hayber Pakhtunkhwa eyaletine bağlı Çitral, Dir ve Battagram kentlerinde toprak kayması nedeniyle yollar trafiğe kapanırken yetkililer, dağlık bölgelerde trafiğin tekrar açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Doğu Pencap eyaletine bağlı Jhelum, Sutlej ve Çenap şehirlerinde ise şiddetli yağışlar nehirlerin taşmasına neden olurken bölgede sel baskınına karşı alarm verildi. Ülkede devam eden muson yağmurları nedeniyle bölge halkına ve turistlere gereksiz seyahatlerden kaçınmaları uyarılarında bulunuldu.

Bin 739 kişi hayatını kaybetmişti

Güney Asya ülkesinde 1 Temmuz’da başlayan muson mevsiminin eylül ayına kadar devam etmesi beklenirken Muson yağmurları nedeniyle geçtiğimiz sene ülke genelinde bin 739 kişi hayatını kaybetmişti.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Uzmandan uyarı: İshal çocuklarda ciddi bir sağlık sorununa dönüşebilir Önceki Haber

Uzmandan uyarı: İshal çocuklarda ciddi b...

Çocuk Üniversitesinde ders zili çaldı Sonraki Haber

Çocuk Üniversitesinde ders zili çaldı

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar