160x600
05 Temmuz, 2025, Cumartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

(Özel) Uludağda nisan ortasında kar mağarası yapıp, gece konakladılar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
(Özel) Uludağda nisan ortasında kar mağarası yapıp, gece konakladılar
Abone ol
BURSA'DAN ULUDAĞ'IN ZİRVESİNE YÜRÜYÜŞ GERÇEKLEŞTİREN 5 DAĞCI NİSAN AYI ORTASINDA YOĞUN SİS VE TİPİYE YAKALANINCA GECEYİ KAR MAĞARASI YAPIP İÇERİSİNDE GEÇİRDİ.

Bursa’dan Uludağ’ın zirvesine yürüyüş gerçekleştiren 5 dağcı; nisan ortasında kar mağarası yapıp, geceyi burada geçirdi.


Kış sezonunu kar yağışı açısından sönük geçiren Uludağ’da Nisan ayı ortasında kar yağışı devam ediyor. Oteller bölgesi, Volfram madeni ile küçük ve büyük zirvede kar yağışı ve fırtına etkili oluyor.


Kar yağışını fırsat bilen dağcılar zaman buldukça Uludağ’da karda doğa yürüşüyü organize edip zirveye tırmanıyor.


Bursalı ünlü dağcı İsmet Şentürk ve dağcı arkadaşları da geçtiğimiz gün Volfram madeni istikametinden zirveye doğru bir tırmanış gerçekleştirdi. Yoğun sis ve fırtınaya rağmen tırmanan dağcılar Volfram madeni mevkiinde kar mağarası yapıp geceyi içerisinde geçirdi.


Kazdıkları mağaranın içerisine dar bir geçitten girip mağaranın girişini kapatan dağcılar dışarıdaki dondurucu soğuktan korunup mağara içerisinde uykuya daldı. Dağcı ismet Şentürk; kar mağarası yapmanın inceliklerini ve yaşadıkları o anları kaydetti.


Sabahın ilk ışıklarıyla uyku tulumlarından çıkıp yola koyulan dağcılar zirve tırmanışı tamamlayıp küçük zirvedeki külübede çay ve kahve molası verdi.


Dağcı İsmet Şentürk, güzel bir yürüyüş gerçekleştirdiklerini belirterek, kar mağarası yapmanın en önemli özelliğinin kubbenin ağırlığını etrafına eşit şekilde verebilmek olduğunu söyledi.


Tırmanışı bitiren dağcılardan bazıları zirveden kayak yaparak kimisi ise yürüyerek indi.


Öte Uludağ’da kar olmasına rağmen tesislerin kapalı olmasından dolayı kayak yapılamaması günübirlik ziyaretçilerin tepkisine sebep oluyor.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Göçmen kuşların Afrika- Asya yolculuğunun mola noktası: Ekşisu Sazlığı Sulak AlanıÖnceki Haber

Göçmen kuşların Afrika- Asya yolculuğunu...

Uyuşturucu baronu Ürfi Çetinkaya adliyeye sevk edildiSonraki Haber

Uyuşturucu baronu Ürfi Çetinkaya adliyey...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar