29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.367
EURO35.1344
ALTIN2324.4

Özel gereksinimli gencin hikayesinden oluşturulan sahne duygulandırdı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Özel gereksinimli gencin hikayesinden oluşturulan sahne duygulandırdı
Abone ol
SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KÜLTÜR ETKİNLİKLERİ ÇERÇEVESİNDE AKM’DE BAŞLAYAN SEÇKİN BAYRAMOĞLU’NUN ‘NASREDDİN DEDE’ TİYATRO OYUNU, ‘ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİR GENCİN’ HİKAYESİYLE OLUŞTURULAN İLK SAHNESİNDE İZLEYİCİLERE DUYGU DOLU ANLAR YAŞATTI.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi kültür etkinlikleri çerçevesinde AKM’de başlayan Seçkin Bayramoğlu’nun ‘Nasreddin Dede’ tiyatro oyunu, ‘özel gereksinimli bir gencin’ hikayesiyle oluşturulan ilk sahnesinde izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.


Sakarya Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı kültür sanat etkinlikleri ilk programı ile sanatseverlerin karşısına çıktı. AKM’de düzenlenen ‘Nasreddin Dede’ tiyatro oyunu, yoğun bir izleyici katılımıyla gerçekleştirildi. Sakarya Kent Tiyatrosu’nun 23 kişilik kadrosuyla yapılan tiyatro oyunu izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı. Özel gereksinimli bir gencin toplumda karşılaştığı sorunları konu alan oyun, izleyicileri duygulandırdı. Bu gösteriyi, yönetmenin hikayesinden esinlendiği engelli gençte salonun en ön sırasından izledi. Sahne sonunda yönetmen, hikayenin sahibi olan genç kızın yanına giderek gerçek hayattan kesitlere yer verdi. Oluşturulan senaryonun beslendiği bu hikaye izleyenlere duygusal anlar yaşattı. “Nasreddin Dede” tiyatro oyununun 21 Aralık’ta yine AKM’de izleyicisiyle buluşacağı belirtildi.


Perde açılışı öncesi yaptığı konuşmayla duygulu anlar yaşatan yönetmen Seçkin Bayramoğlu, “Engelli bireyler üzerinde toplumsal bir farkındalık oluşturmayı hedeflerken, günümüzde yaşanan kültürel erozyonun yol açtığı toplumsal kimlik sorunları ile aile yapısı üzerinde oluşturduğu hasarların, milli kahramanlar ve onların bıraktığı kültürel miras yoluyla giderilebileceği yolunda umut veren bir tiyatro oyunudur. Bu oyuna ilham kaynağı olan can dostum Zeynep’e çok teşekkür ederim” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ABden ormansızlaşmaya neden olan ürünlere ithal yasağıÖnceki Haber

ABden ormansızlaşmaya neden olan ürünler...

Oğlunun sanılan mezar taşı Nasreddin Hocaya ait çıktıSonraki Haber

Oğlunun sanılan mezar taşı Nasreddin Hoc...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar