02 Mayıs, 2024, Perşembe
DOLAR32.3094
EURO34.779
ALTIN2411.0

OŞYAD, Çardak Köyünde öğrencilere kitap dağıttı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OŞYAD, Çardak Köyünde öğrencilere kitap dağıttı
Abone ol
Osmaniye Ozanlar, Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD), Merkeze bağlı Çardak Köyü İlk ve Ortaokulu’nu ziyaret ederek tüm öğrencilere kitap hediye etti.

Osmaniye Ozanlar, Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD), Merkeze bağlı Çardak Köyü İlk ve Ortaokulu’nu ziyaret ederek tüm öğrencilere kitap hediye etti.

OŞYAD Yönetim kurulu tarafından geçtiğimiz günlerde; “İhtiyaç duyulan okullara kitap kampanyası” kapsamında, Çardak Köyü İlkokul ve Ortaokulu Müdürlüğünden yanıt geldi.

Okul Müdürü Malik Çelebi, öğrencilerin okul kütüphanelerinden yararlanabilmeleri için kitap istekleri olduğunu belirtmesi üzerine, OŞYAD üyelerinin; “Yasalara uygun olarak yayınlanmış” şiir ve öykü kitaplarından oluşan paketler hazırlandı.

İlkokul ve Ortaokul öğrencilerine yönelik yayınlanan dernek üyelerinden Zahide Eskici’nin kitaplarından oluşan paketler hazırlandı.

İlk ve Ortaokul’da toplam  195 öğrencisi bulunan Çardak Köyü’nde; İlkokul öğrencileri için 100, Ortaokul öğrencileri için 108 kitap olmak üzere toplam 208 adet kitap ile okul kütüphanesine de 50 olmak üzere toplamda 258 adet kitap bağışı yapıldı.

Çardak Köyü’ndeki okula kitap bağışı kampanyası kapsamındaki ziyarete; OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak, Yönetim Kurulu üyesi Selahattin Ölmez, Dernek üyelerinden Osman Körkü ile İbrahim Şadi Çenet katıldı.

Okul Müdürü Malik Çelebi ve öğretmenler tarafından karşılanan OŞYAD ekibi, daha sonra öğrencilerle okul bahçesinde biraraya geldi.

OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak ile Yönetim kurulu Selahattin Ölmez, Okuldaki öğretmenlere kendi kitaplarını imzalayarak hediye etti.

Okul kütüphanesi ve öğrencilere dağıtılacak olan kitaplar sınıf öğretmenlerine  teslim edildikten sonra, şiir, söyleşi ve türkü etkinliği başladı.

 Osman Körkü’nün bağlaması ile türküleri yorumlamasının ardından, Selahattin Ölmez ile İbrahim Şadi Çenet şiirlerini okudu.

Öğrencilerin şiirler okumaları ile program devam ederken, OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak; “Şiir ve edebiyat” üzerine kısa bir konuşma yaptı.

Ardından, öğrencilerin  belleklerini yoklamak amacı ile  kırsal alanda kullanılan sözcükleri söyleyerek anlamlarını sordu.

Kırsal alanlardaki vatandaşların kullandığı sözcüklerin açılımını bilen öğrencilere, üzerinde sözleri yazılı “Kitap ayraçları” hediye edildi.

Öğrencilerin  şiirlerini okumaları, müzik eşliğinde türküler söylenilerek oynamaları ile program  devam etti.

Çardak Köyü’ndeki programın sonunda; Okul yönetimi tarafından belirlenen İlk ve Ortaokul Öğrencileri arasında yıl içerisinde kütüphaneden en çok yararlananlardan erkek ve kız öğrencilere  ödül verilmesi gerçekleştirildi.

Çardak Köyü İlkokulu’nda bu yılki eğitim-öğretim döneminde, okul kütüphanesinden kitap alan; Nuran Nisa Yılmaz ile  Vahid Diken’e, Ortaokul öğrencileri arasında ise; Ceren Çenet ile Süleyman Gökhan Gökcek’e, OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak tarafından,“Başarı belgesi”  ve  kitaplar hediye edildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Küçük yazar Ceylin Aydoğdu kitabını imzaladıÖnceki Haber

Küçük yazar Ceylin Aydoğdu kitabını imza...

Üniversite öğrencileri Kdz. Ereğli Plajını temizlediSonraki Haber

Üniversite öğrencileri Kdz. Ereğli Plajı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar