29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.367
EURO35.1344
ALTIN2324.4

Osmaniyeli Kendi Değeri Olan Yaşar Kemal’e Sahip Çıkmadı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniyeli Kendi Değeri Olan Yaşar Kemal’e Sahip Çıkmadı
Abone ol
Osmaniyeli Yazar Yaşar Kemal ölümünün 6. Yıldönümünde, canlı olarak televizyon özel programı ile Adana Büyükşehir Belediyesi organizesi ile Hemite Köyünde anıldı.

Osmaniyeli Yazar Yaşar Kemal ölümünün 6. Yıldönümünde, canlı olarak televizyon özel programı ile Adana Büyükşehir Belediyesi organizesi ile Hemite Köyünde anıldı.

Dünya edebiyatının önemli isimlerinden Osmaniyeli Yazar Yaşar Kemal, doğduğu Osmaniye merkez Hemite Köyünde, Adana Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği canlı Televizyon programı ile anıldı.

Ölümünün 6. Yıldönümünde, 28 Şubat 2021 günü, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Yaşar Kemal için anma programı yapılması için Osmaniye’nin Hemite köyünde canlı tv  yayını yapılmasını sağladı.

Ulusal televizyon kanallarından Halk Tv ekranlarında, Serkan Asker’in hazırlayıp sunduğu “Görkemli Hatıralar” canlı programı Hemite Köyündeki Yaşar Kemal Parki içerisinde bulunan Yaşar kemal Kültür evi önünde gerçekleşti.

Canlı televizyon programı sırasında Yaşar Kemal Parkı, Kültürevi, İnce Memet anıtı, Ceyhan nehri ve Hemite Köyünün havadan görüntüleri yayınlanırken, ekranın sağ üst köşesinde “Adana Canlı” yazısı Osmaniye’de tepki gördü.

Canlı yayının 10. Dakikasından sonra “Osmaniye Canlı” yazısı ekranlarda yerini aldı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Yaşar Kemal’i anma programı ile ilgili olarak, dünya edebiyatında yeri ve ismi olan Yaşar Kemal’i Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından anmaktan gurur duyduklarını belirterek, Osmaniye ile Adana’nın komşu iki il olduğunu, bir zamanlar Osmaniye’nin Adana’nın ilçesi olduğunu vurguladı.

Yaşar Kemal’in doğduğu Osmaniye il Belediyesi tarafından hatırlanmamış olması ve komşu İl Adana Belediyesi’nin anması ise Osmaniye’deki edebiyat severler tarafından tepkiyle karşılanırken, Adana Büyükşehir Belediyesi de tebrik edildi.

Canlı TV programına Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile, Gazeteci-Yazar Nebil Özgentürk, türküleriyle Vedat Yıldırım ile  Boran Mert konuk olarak katıldılar.

Osmaniyeli Yaşar Kemal’e kendi kentinin duyarsız kalması, Adana’nın sahiplenmesi ise Osmaniye’nin Adana’nın gölgesinden kurtulamayan bir il olduğu yönündeki tepkiler gündeme geldi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar