29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3776
EURO35.0442
ALTIN2325.4

Osmaniye'deki Güney Koreli gönüllüler ülkelerine uğurlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye'deki Güney Koreli gönüllüler ülkelerine uğurlandı
Abone ol
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Osmaniye’deki depremzedelere destek vermek amacı ile gelen Güney Koreli gönüllüler memleketlerine uğurlandı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Osmaniye’deki depremzedelere destek vermek amacı ile gelen Güney Koreli gönüllüler memleketlerine uğurlandı.

Deprem sonrası Osmaniye’deki depremzedelere destek ve yardım etmek amacı ile Güney Kore ve Türkiye Dostluk,. Kültür ve Dayanışma ile Kıngsbiz Co. Ldt. Firması gönüllüleri bir haftalık süre sonunda memleketlerine uğurlandılar.

Yanlarında ihtiyaç malzemeleri ile gelen Güney Koreli gönüllülerden oluşan 20 kişilik ekipte; doktor, hemşire, aşçı, iş insanı ve diğer meslek gruplarından yardımseverlerin bulunuyordu.

Osmaniye’de bir hafta süreyle çeşitli yardım etkinliklerinde bulunan gönüllüler, afetzedeler için çadır kurulumu ve sıcak yemek dağıtımında yardımcı oldular.

Güney Koreli bir gurup doktor ve hemşire ise yanlarında getirdikleri ilaçları, Yüzme Havuzu alanında kurulu olan sağlık merkezine teslim edip, tercüman eşliğinde sağlık hizmeti sundular.

Birçok etkinliğe katılarak desteklerini gösteren Güney Koreli gönüllüler, Çanakkale Zaferi'nin 108’inci yıl dönümü etkinliğinde çocuklarla bir araya gelip, İstiklal ve Çanakkale marşlarını çocuklarla birlikte okudular.

 Güney Koreli gönüllüler arasında yer alan aşçılar ise Osmaniye’deki son günlerinde, Belediye Gezici Aşevinde ülkelerine özgü yemeklerden yaparak ikramda bulundular.

KENTTEN GİDERKEN DUYGULANDILAR

Osmaniye’de bir haftalık süre içerisinde yardımlarda bulunan Güney Koreli Gönüller, Osmaniye Belediyesi Afet İrtibat Merkezinde düzenlenen programla, ülkelerine uğurlandılar.

Duygusal anların yaşandığı uğurlama programında, Güney Koreli gönüllülere, yapmış oldukları yardım faaliyetlerinden dolayı teşekkür edilip, küçük birer hediye takdim edildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dehşet anları: Telefon çalan şahsa bodrum katta işkence edip, kayda aldılarÖnceki Haber

Dehşet anları: Telefon çalan şahsa bodru...

Fransada mahkemeden yunusları korumak için avlanma yasağı kararıSonraki Haber

Fransada mahkemeden yunusları korumak iç...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar