
Osmaniye’de, özel güvenlik sektöründeki yöneticilere ve kamu kurum yetkililerine yönelik KAAN Projesi kapsamında afet ve acil durum eğitimi verildi.
Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü, Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü ve Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü iş birliğiyle 2 Mayıs 2025 tarihinde önemli bir eğitim programı düzenlendi.
Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen eğitime, Osmaniye'de faaliyet gösteren özel güvenlik eğitim kurumu yöneticileri, özel güvenlik şirket yetkilileri ile özel güvenlik izni bulunan yerlerin kamu kurum ve kuruluş yetkilileri katıldı.
Eğitim kapsamında katılımcılara, KAAN Projesi çerçevesinde; Yönetici, kişi, kurum veya kuruluş yetkilisi (KKKY) ile Güvenlik sorumlularının görev ve sorumlulukları detaylı şekilde aktarıldı.
Katılımcılar, kamu güvenliğinin güçlendirilmesi ve olaylara müdahale süreçlerinin daha etkin yönetilmesi için yapılması gerekenler konusunda bilgilendirildi.
Eğitimin ikinci bölümünde ise, Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü uzmanları tarafından afet bilinci, acil durumlara hazırlık, kriz yönetimi ve koordinasyon konularında kapsamlı bir bilgilendirme yapıldı.
Bu bölümde, özellikle özel güvenlik personelinin afet anlarında nasıl hareket etmesi gerektiği vurgulandı.
Yetkililer, bu tür eğitimlerin kamu güvenliğini artırmaya yönelik büyük katkı sağladığını ve devam edeceğini belirtti.

Yorum Yazın