
Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde düzenlenen “Gençlik Politika Belgesi Vizyon Çalıştayı”, 19 Aralık 2024 tarihinde Osmaniye Gençlik Merkezi’nde geniş bir katılımla gerçekleştirilecek.
Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde düzenlenen “Gençlik Politika Belgesi Vizyon Çalıştayı”, 19 Aralık 2024 tarihinde Osmaniye Gençlik Merkezi’nde geniş bir katılımla gerçekleştirilecek.
Gençlerin ihtiyaçlarının derinlemesine analiz edilmesi ve geleceğe yönelik stratejilerin belirlenmesi amacıyla düzenlenen çalıştayda, kamu kurum ve kuruluşlarından sivil toplum örgütlerine, yerel yönetimlerden muhtarlara, akademisyenlerden gençlere ve oyunculara kadar geniş bir paydaş yelpazesi bir araya gelecek.
Genç nüfusun etkinliğini artırarak ulusal gençlik politikalarına yön verecek stratejiler geliştirilmesinin amaçlandığı çalıştay, 11 ana başlık altında düzenlenecek oturumlarla ilerleyecek. Bu başlıklar arasında;
Afet Yönetimi ve Dayanıklılık
Bilim ve Teknoloji
Çevre ve İklim
Değerler
Eğitim ve Hayat Boyu Öğrenme
Gençlik Bilgilendirme
Gençlik Sağlığı
İstihdam ve Girişimcilik
Katılım ve Sivil Toplum
Sosyal Kapsayıcılık
Uluslararası Gençlik Çalışmaları
yer alıyor.
Tüm bu konularda gençlerin ve paydaşların katkılarıyla ortak akıl çerçevesinde uygulanabilir politikalar üretilmesi hedefleniyor.
Osmaniye Gençlik ve Spor İl Müdürü Yusuf Çebi, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, bu çalıştayın gençler açısından büyük bir fırsat olduğunu belirtti.
Çebi, “Gençlerin sesini duyurabilmesini ve geleceğin şekillendirilmesinde aktif bir rol üstlenmelerini sağlayacak stratejiler geliştirmeyi hedeflediğimiz Gençlik Politika Belgesi Vizyon Çalıştayı'nı 19 Aralık'ta gerçekleştireceğiz.
Büyük bir emekle hazırlanan bu çalıştay, gençlerimizin sesi olacak ve Osmaniye gençlik politikasına önemli katkılar sunacak.
Aynı zamanda, bu çalışmalar ulusal düzeyde uygulanabilir stratejilere dönüşecektir.
Bu belgeyi hep birlikte hazırlıyoruz ve tüm katılımcıların katkılarını bekliyoruz,” dedi.

Yorum Yazın