29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3786
EURO35.0153
ALTIN2324.8

Osmaniye’de Eylem ve etkinlikler, 15 gün süreyle yasaklandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye’de Eylem ve etkinlikler, 15 gün süreyle yasaklandı
Abone ol
Osmaniye Valiliği'nce, koronavirüs salgını nedeniyle kentte yapılması planlanan eylem ve etkinlikler, 15 gün süreyle yasaklandı.

Osmaniye Valiliği'nce, koronavirüs salgını nedeniyle kentte yapılması planlanan eylem ve etkinlikler, 15 gün süreyle yasaklandı.

Çin Halk Cumhuriyeti'nin Wuhan Kentinde ortaya çıkan ve birçok ülkeye yayılan, Dünya Sağlık örgütü tarafından da Pandemi (Salgın Hastalık) olarak ilan edilen Coronavirüs (COVİD-19) salgınının ülkemizde yayılmasının önlenmesi için gerekli tedbirler alınmaya devam edilmektedir.

Fiziksel temas, solunum vb. yollarla çok hızlı bulaşabilen ve enfekte olan insan sayısının tüm dünyada hızlı şekilde yükselten Coronavirüs (COVİD-19) salgınının, halk sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek adına sosyal hareketliliğin ve kişiler arası temasın azaltılarak sosyal izolasyonun mutlak şekilde sağlanması hayati öneme haizdir.

Aksi davranışlar virüsün yayılımını hızlandırarak vaka sayısı ile tedavi gereksinimini artırp, vatandaşlarımızın hayatlarını kaybetme riskini yükselteceği ve toplum sağlığı ve kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasına sebep olacağı değerlendirildiğinden;İlimizde milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve güvenliğinin korunması, dünya genelinde salgın olarak yayılan virüsün toplum geneline yayılmasının önüne geçilebilmesi, suç işlenmesinin önlenmesi, olası yağma ve infial yaratabilecek olayların önüne geçilebilmesi, temel hak ve özgürlükler ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin ve genel asayişin korunması amacıyla mülki amirliklerin uygun göreceği sosyal mesafe kurallarına uyularak yapılacak etkinlikler hariç olmak üzere; miting, kapalı ve açık yer toplantıları ile gösteri yürüyüşleri, basın açıklaması, çadır kurma, stant açma, oturma cylemi, imza kampanyası, anma töreni vb. türdeki eylem ve etkinlikler ile 2559 sayılı Polis Vazife ve Salahiyetleri Kanunu Ek-1 maddesi kapsamındaki oyun, temsil ve çeşitli şekillerdeki gösteri ve etkinliklerin, ticari kimliği bulunan tüzel kişiliklerinin ticari faaliyetleri hariç olmak üzere el ilanı dağıtılmasının, pankart afiş asılmasının, İl İdaresi Kanununun ilgili maddeleri ile Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun ilgili maddelerine istinaden Osmaniye il sınırları içerisinde il merkezi, ilçeler ve Jandarma sorumluluk bölgeleri dâhil 13 Haziran günü saat 00.01 ile 27 Haziran günü saat 23.59'a kadar 15 gün süre ile yasaklanmasına karar verildi.”


  • 1
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar