
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Kadirli ilçesine gerçekleştirdiği ziyarette yatırımları yerinde inceledi.
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Kadirli ilçesine gerçekleştirdiği ziyarette yatırımları yerinde inceledi.
Huzurevi, deprem konutları ve Hükümet Konağı projelerinde yapılan çalışmaları değerlendiren Vali Yılmaz, projelerin kısa sürede tamamlanarak halkın hizmetine sunulacağını açıkladı.
Vali Yılmaz, ilk olarak Kadirli Huzurevi inşaatında incelemelerde bulundu. Vali’ye ziyaretinde Kadirli Kaymakamı Erdinç Dolu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hamit Coşkun ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tolga Nacar eşlik etti.
Çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Yılmaz, huzurevi inşaatının planlanandan önce tamamlanmasının hedeflendiğini belirtti.
“Huzurevimiz, modern ve yüksek standartlara uygun şekilde inşa ediliyor. 48 tek kişilik ve 24 çift kişilik olmak üzere toplam 96 kişiye hizmet verecek kapasitede.
Ayrıca, yaklaşık 100 kişilik istihdam sağlayarak Kadirli ekonomisine de önemli bir katkı sunacak.
İnşallah Nisan ayında tamamlanarak hemşehrilerimizin hizmetine sunulacak,” dedi.
Vali Yılmaz, daha sonra Kadirli’de yapımı devam eden deprem konutları inşaatını ziyaret etti.
Ziyaret sırasında Kadirli Kaymakamı Erdinç Dolu ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hamit Coşkun da hazır bulundu.
310 sosyal konutun tamamlandığını, 854 deprem konutunun inşaatının ise hızla sürdüğünü ifade eden Vali Yılmaz, “Depreme dayanıklı, modern ve yüksek standartlarda inşa edilen konutlarımızı Mayıs ayında hak sahibi hemşehrilerimize teslim etmeyi planlıyoruz.
Evi ağır hasarlı olan vatandaşlarımızı güvenli ve huzurlu bir şekilde oturabilecekleri evlerine kavuşturmak en büyük hedefimiz,” diye konuştu.
Ziyaretin son durağı ise yapımı tamamlanan Kadirli Hükümet Konağı oldu. Selçuklu mimarisiyle inşa edilen ve bodrum+zemin+3 kattan oluşan binayı inceleyen Vali Yılmaz, Hükümet Konağı’nın önümüzdeki hafta teslim edileceğini söyledi.
“Kaymakamlığımızın ve tüm birimlerinin yer alacağı bu modern bina, Kadirli’mize yakışır şekilde inşa edildi.
Bir ay içinde Kaymakamlık birimlerimizi buraya taşımayı hedefliyoruz. Yeni Hükümet Konağı sayesinde hizmetler daha verimli ve konforlu bir şekilde sunulacak.
İlçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum,” dedi.

Yorum Yazın