29 Mayıs, 2024, Çarşamba
DOLAR32.2509
EURO34.9972
ALTIN2430.5

Osmaniye Ticaret Borsası Basın Mensuplarıyla Buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye Ticaret Borsası Basın Mensuplarıyla Buluştu
Mehmetçik Vakfı Kurban Bağışı
Abone ol
Osmaniye Ticaret Borsası Başkanı Sait Çenet ve Borsa Yönetim Kurulu Üyeleri, kentte faaliyet gösteren basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Osmaniye Ticaret Borsası Başkanı Sait Çenet ve Borsa Yönetim Kurulu Üyeleri, kentte faaliyet gösteren basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Başkan Çenet ve Borsa Meclis Başkanı Nuh Türk, OTB’nin faaliyetleri ve Osmaniye Fıstığının Avrupa Birliği tescili için yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Osmaniye Ticaret Borsası Başkanı Sait Çenet ve OTB Yönetim Kurulu Üyeleri, Osmaniye’de faaliyet gösteren basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu.

Toplantıya katılan basın mensuplarına teşekkür eden Başkan Çenet, asrın felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet diledi.

Osmaniye Ticaret Borsası Meclisi Başkanı Nuh Türk, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Türk, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı olarak faaliyet gösteren OTB’nin merkez ve Düziçi ilçesinde bulunan binalarında hizmet verdiğini söyledi. Türk, merkez binasında kurulan laboratuvarda yer fıstığı ve hububat analizi yapıldığını söyledi.

Türk, “Her ne kadar üyelerimiz, hayvancılık, zeytinyağı, süt ve süt ürünleriyle uğraşsalar da coğrafi işaretli ürün olduğu için yer fıstığına ayrı önem veriyoruz.

Bununla alakalı olarak, yer fıstığında oluşan zararlı maddeleri bertaraf etmek için Osmaniye Korkut Ata Üniversitesiyle işbirliği yapıyoruz.

Yani yer fıstığında meydana gelen aflatoksini nasıl yenebiliriz çalışmaları devam ediyor.

Fıstıkla ilgili olarak ayrıca, geçmiş dönemlerden itibaren Borsamızın yöneticileri, fıstığın destek kapsamına alınması için girişimlerde bulundu.

Coğrafi işaretli ürün olan Osmaniye Yer Fıstığının Avrupa Birliği tescili için de çalışmalar devam ediyor” dedi.

Şehirde zeytin ve zeytinyağı konusunda önemli bir mesafe alındığının altını çizen OTB Meclis Başkanı Türk,

“makineleşme ve zeytinyağı tahlilleri için  laboratuvar konusunda çalışmalarımız var” şeklinde konuştu.

OTB olarak sosyal sorumluluk projelerine önem verdiklerini belirten Türk,

“Geçen sene Dünya Engelliler Günü kapsamında bir okulumuzda etkinlik gerçekleştirdik. Bu sene de aynı şekilde bir etkinlik planımız var” dedi.

Osmaniye Fıstıkçılar Sitesine doğalgaz çekilmesi konusunda girişimlerin yapıldığını belirten Türk, doğalgaz firmasıyla anlaşma yapıldığını fakat Karayolları Bölge Müdürlüğü ile anlaşılamadığını söyledi.

Türk, seçim döneminde bu konunun dönemin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ve o dönem AK Parti İl Başkanı Seydi Gülsoy’a bu durumu ilettiklerini söyleyerek bu konudaki çalışmaların sürdüğünü belirtti.  

Daha sonra söz alan OTB Başkan Yardımcısı Hamza Bağrıaçık, 6 Şubat depreminin ardından hasar alan Osmaniye Ticaret Borsası binası için sigorta şirketinin kendilerine 1 milyon 50 bin liralık yenileme ücreti çıkardığını fakat merkez binasının bir an önce faaliyete geçmek zorunda olması ve insan hayatını tehlikeye sokacak şekilde hasarlı olmasından dolayı bu işi hızlandırmak için 570 bin liraya Düziçi ilçesinde bulunan bir firmaya bu işin yaptırıldığını söyledi.

Bağrıaçık, şeffaf ve açık bir yönetim olduklarını ve sigorta şirketinin çıkardığı 1 milyon 50 bin liralık faturayı da gösterebileceklerini ifade etti.

Kahvaltı yapılan soru cevap etkinliğinin ardından sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
INVAMEDden göğüs kemiği kapatma plakasıÖnceki Haber

INVAMEDden göğüs kemiği kapatma plakası

Trafik kazasında hayatını kaybeden uzman çavuş ve kızı Batmanda toprağa verildiSonraki Haber

Trafik kazasında hayatını kaybeden uzman...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar