29 Nisan, 2024, Pazartesi
DOLAR32.349
EURO34.7689
ALTIN2429.6

Osmaniye Karaçay mesire alanındaki çöpleri topladılar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye Karaçay mesire alanındaki çöpleri topladılar
Abone ol
Osmaniye’de, “Çevre Haftası” etkinlikleri kapsamında, Karaçay Mesire alanında temizlik çalışması yapıldı.

Osmaniye’de, “Çevre Haftası” etkinlikleri kapsamında, Karaçay Mesire alanında temizlik çalışması yapıldı.

Toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla, doğada dönüşmesi zor olan çöpler, kirleticiler ve atıkların toplanması için Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKUD) tarafından etkinlik düzenlendi.



Gönüllü çevrecilerden oluşan 60 kişilik gurup, “Doğanın dengesini gözet, çevreni koru ve temiz tut” sloganı ile bölgeden poşetler halinde bir traktör römorku dolusu çöp topladılar. 

Etkinlik sonunda açıklama yapan ÇEKUD Doğu Akdeniz Bölge Müdürü, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Sebahattin Aydoğan, “ÇEKUD, bugün 15 bölge, 81 il ve 21 ülkede on binlerce çevre ve doğa dostu gönüllüsüyle birlikte kamu yararına dernek statüsünde faaliyetlerini sürdüren bir sivil toplum kuruluşudur.



Dernek olarak başta ağaçlandırma olmak üzere, doğa ve çevre ile ilgili birçok farkındalık faaliyetinin yanında; çevre bilincini arttırmaya, çevre ahlakını geliştirmeye, çevre sorunlarına daha kalıcı çözümler önermeye ve üretmeye gayret ediyor, bu alanlarda önemli projelere imza atıyoruz.” Dedi. 

Gittikçe artan çevre kirliliğine dikkat çekmek amacıyla çevreyi, “doğada dönüşmesi zor olan kirleticiler”den arındırmak için bir araya gelindiğini ifade eden Aydoğan, “Arındırmaya çalışıyoruz, çünkü doğada kendiliğinden oluşmayan basit bir çöpün dahi doğaya büyük yük olduğunun farkındayız.

Doğada kendiliğinden oluşan atıklar organik şekilde zaten dönüşmektedirler. Sözgelimi ağaçların dökülen yapraklarını ve dallarını, yeryüzünün gizli kahramanları bertaraf ederek toprağa faydalı hale dönüştürmektedir.



Önemli olan, doğanın dönüştüremeyeceği veya dönüştürürken çok zorlanacağı sanayi üretimi çöpleri, atıkları, kimyasalları doğaya rastgele atmamaktır. Artık herkes biliyor ki; bir plastik poşetin doğadaki tam ayrışması bin yılı bulabilmektedir.

Ama poşet, pet şişe, izmarit, strafor gibi sanayi üretimi milyonlarca, milyarlarca atık doğaya yine de atılıyor. Aslında böylece doğayla birlikte kendimizi de kirletmiş oluyoruz.” Diye konuştu. 


 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bulusan Yanardağı patladı, halk tahliye edildiÖnceki Haber

Bulusan Yanardağı patladı, halk tahliye...

Bozüyükte öğrenciler yetenekli oldukları spor branşına yönlendirilecekSonraki Haber

Bozüyükte öğrenciler yetenekli oldukları...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar