160x600
21 November, 2025, Friday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Operasyona alınan hastanın karnından dev tümör çıktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Operasyona alınan hastanın karnından dev tümör çıktı
Abone ol
Kahramanmaraş’ta Sular Akademi Hastanesi’nde Gerçekleştirilen Ameliyatta, Karnını Tamamen Dolduran Yaklaşık 30-40 Santimetrelik Kitleden Kurtulan Hasta Sağlığına Kavuştu

Kahramanmaraş Sular Akademi Hastanesi’nde gerçekleştirilen bir operasyonda hastanın karnını tamamen dolduran yaklaşık 40 santimetrelik kitle çıktı. Kitlenin çıkarılmasıyla kurtulan hasta sağlığına kavuştu.

52 yaşındaki Dilek Erbay şehir dışından gelerek Sular Akademi Hastanesi’ne başvurdu. Burada hastanın uzun süre takip edildiği, ancak rahim ve yumurtalıklarının alınmış olması ve ayrıca "myasthenia gravis" isimli kas hastalığı bulunduğu öğrenildi. Bir çok merkezde ameliyat edilmek istenilmeyen hasta, Sular Akademi Hastanesi bünyesindeki üçüncü basamak yoğun bakım, nöroloji ve anestezi ekibinin ortak değerlendirmesiyle operasyon planlandı. Yapılan başarılı ameliyat ile hastadan yaklaşık 30-40 santimetre boyutunda kitle çıkarıldı.

Ameliyatı gerçekleştiren Op. Dr. Ferah Kazancı, kadın doğumla ilgili tüm kanser cerrahisi operasyonlarını, güçlü yoğun bakım ve patoloji desteğiyle üniversite hastanesi standartlarında çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

"Karnın tamamen kitlesiyle dolu olduğu görüldü"

Dr. Kazancı, "Şehir dışından gelen hastamızın tüm karnını dolduran, yaklaşık 30-40 santimetre boyutunda bir kitlesi vardı. Daha önce uzun süre takip edilmiş ancak kitlenin kaynağı tam olarak tespit edilememiş. Yapılan ultrason incelemesinde de karnın tamamen kitlesiyle dolu olduğu görüldü. Hastamızın daha önce rahim ve yumurtalıkları alınmıştı. Ayrıca ’myasthenia gravis’ dediğimiz kas güçsüzlüğüne yol açan bir hastalığı vardı. Bu nedenle birçok merkezde ameliyat edilmek istenmemiş. Ancak bizim üçüncü basamak yoğun bakım imkanlarımız, nöroloji uzmanlarımız ve güçlü anestezi ekibimiz sayesinde hastayı multidisipliner bir yaklaşımla değerlendirdik ve ameliyatını gerçekleştirdik. Operasyon sırasında kitleyi çıkardık ve acil patolojik inceleme (frozen) yaptırdık. Çok şükür, kanser hücresine rastlanmadı. Ameliyat sonrası dönemde yoğun bakımda hastamızın takibini detaylı ve özverili bir şekilde yaparak sağlıklı bir şekilde taburcu ettik" diye konuştu.

Hastanede jinekolojik onkoloji alanında kadın doğuma dair tüm kanser cerrahisi ameliyatlarını gerçekleştirdiklerine de dikkat çeken Dr.Kazancı, "Ekibimiz, yoğun bakım imkanlarımız ve patoloji laboratuvarlarımızla bu hizmeti üniversite hastanesi standartlarında sunuyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Karabükte devrilen beton mikseri sürücüsü yaralandı Önceki Haber

Karabükte devrilen beton mikseri sürücüs...

Kadirli’de Birinci Sınıf Öğrencilerine Çanta Desteği Sonraki Haber

Kadirli’de Birinci Sınıf Öğrencilerine Ç...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar