160x600
28 Haziran, 2025, Cumartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Oltu’da Kar Yağışı Başladı, İlçe Beyaza Büründü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Oltu’da Kar Yağışı Başladı, İlçe Beyaza Büründü
Abone ol
Erzurum’un Oltu ilçesinde beklenen kar yağışı başladı. İlçe beyaza bürünürken, sürücüler buzlanmaya karşı uyarıldı. Detaylar haberimizde.

Erzurum’un Oltu ilçesinde hava aniden değişti, lapa lapa yağan kar ilçeyi beyaza bürüdü. Sabah saatlerinde etkili olan yağmur, öğleden sonra yerini yoğun kar yağışına bıraktı.

Saat 15.00 civarında başlayan kar yağışı, ilçe halkı için sürpriz oldu. Vatandaşlar, "Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır" atasözünü hatırlatarak mevsimin değişken doğasına dikkat çekti.

Çiçek Açan Ağaçlar Üşüdü

Geçtiğimiz hafta hava sıcaklıklarının yüksek seyretmesi nedeniyle ilçedeki meyve fidanları çiçek açmıştı. Ancak ani soğuma ve kar yağışı, fidanların zarar görme ihtimalini gündeme getirdi.

Bazı vatandaşlar, Oltu’nun kışının Mart ayında başladığını belirterek bu durumu olağan karşıladıklarını ifade etti.

Yolda Trafik Aksadı

Kar yağışıyla birlikte Oltu-Erzurum Yolu Yayla Geçidi’nde kısa süreli ulaşım aksadı. Yolda oluşan buzlanma ve kar birikintileri sürücüler için zor anlar yaşattı.

Yetkililer, yolların yeniden açılması için çalışmalarını sürdürürken, sürücülere dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

 

Örgü İpliği
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çorumda Ramazan akşamları coşkuyla geçiyorÖnceki Haber

Çorumda Ramazan akşamları coşkuyla geçiy...

Alevlere teslim olan iş yeri yangınında 5 bölüm kullanılamaz hale geldiSonraki Haber

Alevlere teslim olan iş yeri yangınında...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar