19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5883
EURO34.8256
ALTIN2507.4

OKÜ’de, Diyabet Farkındalığı Konferansı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OKÜ’de, Diyabet Farkındalığı Konferansı
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Beslenme ve Diyetetik Bölümü tarafından, Dünya Diyabet Günü dolayısıyla, Diyabet Farkındalığı başlıklı Konferans düzenlendi.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Beslenme ve Diyetetik Bölümü tarafından, Dünya Diyabet Günü dolayısıyla, Diyabet Farkındalığı başlıklı Konferans düzenlendi.



15 Temmuz Şehitler Amfisi’nde ki konferansa Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda Sağlık Bilimleri  Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Derya Atik, Sağlık Bilimleri Fakültesi akademik personeli ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan konferansta açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç yaptı.



Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, diyabet hastalığının, yayılımı çok geniş ve toplumu yakından ilgilendiren ve diğer hastalıklara da neden olan bir metobolik rahatsızlık olduğu için böyle bir farkındalık konferansı düzenlediklerini ifade etti.

Dayangaç, “Pandemi sürecinde virüse karşı adeta sağlık komandoları gibi savaşan ve dünyaya örnek gösterilen sağlık çalışanlarının gösterdikleri gayret ve özverili çalışmaları dolayısıyla onları yürekten alkışlıyorum ve bu süreç içerisinde de hayatlarını kaybeden sağlık çalışanlarını da rahmet ve minnetle anıyorum.” dedi.



Osmaniye Devlet Hastanesi Dâhiliye Uzmanı Uzm. Dr. Adem Kıdık “Diyabetin Oluşum Fizyolojisi, Komplikasyonları ve Tıbbi Tedavi Protokolü”; Osmaniye Devlet Hastanesi Diyetisyeni Naciye İla Deniz, “Diyabette Tıbbi Beslenme, Tedavisi ve Beslenmenin Önemi”; Osmaniye Devlet Hastanesi Fizyoterapist Meltem Islah, “ Diyabet ve Fiziksel Aktivitenin Önemi”; Osmaniye Devlet Hastanesi Diyabet hemşiresi Şule Kaya ise “ İnsülin Tedavisi ve Diyabetik Ayaktan Korunma ve Tedavisi” başlıklı sunum yaptı.



Sunumların ardından konferans, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç tarafından Osmaniye Devlet Hastanesi Dâhiliye Uzmanı Uzm. Dr. Adem Kıdık, Osmaniye Devlet Hastanesi Diyetisyeni Naciye İla Deniz, Osmaniye Devlet Hastanesi Fizyoterapist Meltem Islah ve Osmaniye Devlet Hastanesi Diyabet hemşiresi Şule Kaya’ya Teşekkür Belgesi takdim edilmesi ile sona erdi.

​​​​​​​


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar