28 Nisan, 2024, Pazar
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

OKÜ Rektörü Uzun, Akademik Yılı Açılış Törenine Katıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OKÜ Rektörü Uzun, Akademik Yılı Açılış Törenine Katıldı
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, 10 Ekim 2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen 2023-2024 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Törenine katıldı.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, 10 Ekim 2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen 2023-2024 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Törenine katıldı.

Açılış törenine üniversite adına Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun’un yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Coşkun Özalp, Rektör Danışmanı aynı zamanda Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Servet Reyhan,

Düziçi Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Selim Serhan Yıldız,

Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Derya Tülüce, Fen Edebiyat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Fatma Sidre Oğlakkaya ve öğrencilerinden Ömer Kısaoğlu ile Rabia Altay da katıldı.

Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, ve diğer protokol üyeleri yer aldı.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar: "Üniversitelerimiz, birer bilim yuvası olmaları yanında öğrencilerin entelektüel gelişimlerine katkı sunan, yeteneklerini keşfetmelerini sağlayan, kendi gelenekleri olan evrensel kurumlardır."

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar törende yaptığı konuşmasında, akademik camia olarak vatan savunmasında hayatını kaybeden tüm şehitlere Allah’tan rahmet, yararlılara acil şifalar diledi ve “Kahraman güvenlik güçlerimizin yurdumuzun dört bir yanında ve sınırlarımızın ötesinde gerçekleştirdikleri terörle mücadele operasyonlarını tüm kalbimizle destekliyoruz.” ifadesini kullandı.

2023-2024 Akademik Yılı’nın öğrenciler, akademisyenler, idari personel ve ülke için hayırlı olmasını dileyen Özvar,

“Yükseköğretim Kurulu olarak, Türkiye Yüzyılında vizyonumuz; kalite odaklı ve akademik performansa dayalı yönetim anlayışını benimseyen,

çeşitliliği ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu insan gücü profili ile üniversite-sektör iş birliği modellerini destekleyen; nihayet ulusal,

bölgesel ve küresel sorunlara duyarlı, evrensel düzeyde geleceğe yön veren yenilikçi ve rekabetçi bir yükseköğretim sistemi inşa etmektir.” dedi.

Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bir konuşma yaptı.

Törende yaptığı konuşmada, toplumun mükemmeliyet merkezi olarak kabul edilen üniversitelerin, bireylere mesleki formasyon kazandırmanın ötesinde rollere sahip olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan,

“Üniversiteler, birer bilim yuvası olmaları yanında öğrencilerin entelektüel gelişimlerine katkı sunan, yeteneklerini keşfetmelerini sağlayan,

kendi gelenekleri olan evrensel kurumlardır. Üniversiteler, yetiştirdiği nesillerle bir memleketin hem talihini hem tarihini değiştirir” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Üniversitelerimiz ve akademisyenlerimizle gurur duyduğumuzu buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum.

Biz de ilme, bilime, kültüre ve eğitime yapacağımız her türlü nitelikli çalışmada yanınızda olmayı sürdüreceğiz.” dedi.

Konuşmaların ardından YÖK tarafından verilen “YÖK 2023 Üstün Başarı Ödülleri” kapsamında ödül almaya hak kazanan akademisyen ve üniversitelere ödüllerinin takdim edilmesiyle program sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Adana’da 105 milyona mal olan bulvar açıldıÖnceki Haber

Adana’da 105 milyona mal olan bulvar açı...

Yahyalıdan Başkan Büyükkılıça ‘Kapuzbaşı teşekkürüSonraki Haber

Yahyalıdan Başkan Büyükkılıça ‘Kapuzbaşı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar