160x600
21 November, 2025, Friday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

OKÜ Öğretim Üyeleri, Yapay Zeka Eğitim Projesiyle TÜBİTAK Desteği Aldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OKÜ Öğretim Üyeleri, Yapay Zeka Eğitim Projesiyle TÜBİTAK Desteği Aldı
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Fatih Çağatay Baz ve Doç. Dr. Ahmet Doğan, projeleriyle TÜBİTAK’tan destek almaya hak kazandı.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Fatih Çağatay Baz ve Doç. Dr. Ahmet Doğan, projeleriyle TÜBİTAK’tan destek almaya hak kazandı.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nden (OKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri öğretim üyeleri Doç. Dr. Fatih Çağatay Baz ve Doç. Dr. Ahmet Doğan, "Öğrenciler İçin Yapay Zekâ Öğretimi: Yapaydan Yaşama" başlıklı proje kapsamında Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) desteği kazandı.

TÜBİTAK'ın Doğa Eğitimleri ve Bilim Okulları Destekleme Programı altında yer alan "Yapay Zekâ" alanına yönelik açılan 4004 Programı, söz konusu projenin desteklenmesine karar verdi.

Proje, bilimsel değerlendirme sürecinin tamamlanmasının ardından 10 Haziran'da eğitimlere başladı.

Bu proje ile öğrencilerin yapay zekâ yöntem ve teknikleri hakkında bilgi edinmeleri, yeteneklerini geliştirmeleri, yapay zekânın uygulama alanları hakkında farkındalık kazanmaları, yapay zekâ yöntemlerini kullanarak örnek uygulamalar geliştirmeleri ve 21. yüzyıl becerileriyle donanımlı bireyler olmaları hedefleniyor.

Örgü İpliği
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çalışma Genel Müdürlüğü 1. Sektör Buluşması Bakan Işıkhan katılımıyla gerçekleşti Önceki Haber

Çalışma Genel Müdürlüğü 1. Sektör Buluşm...

Tatlı ve unlu mamul satışı yapan işletmelere denetim yapıldı Sonraki Haber

Tatlı ve unlu mamul satışı yapan işletme...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar