160x600
19 November, 2025, Wednesday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Öğrencilerin işi PrintHere ile kolaylaşacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Öğrencilerin işi PrintHere ile kolaylaşacak
Abone ol
Karabük üniversitesi (kbü) öğrencileri, Kampüs Yaşamında Sıkça Yaşanan Kırtasiye Yoğunluğuna çözüm Getirmek Amacıyla "printhere" Adlı Yerli Baskı Sistemini Geliştirdi.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) öğrencileri, kampüs yaşamında sıkça yaşanan kırtasiye yoğunluğuna çözüm getirmek amacıyla "PrintHere" adlı yerli baskı sistemini geliştirdi.

Android ve iOS uyumlu mobil uygulama üzerinden çalışan sistem, belgelerin QR kod ile 45 saniyeden kısa sürede güvenli şekilde basılmasına imkan tanıyor.

Yaklaşık altı aylık Ar-Ge sürecinin ardından Karabük Teknokent’te pilot uygulamayla test edilen sistemin, kısa sürede üniversite genelinde yaygınlaştırılması planlanıyor. PrintHere, 7/24 erişim imkanı, kullanıcı dostu arayüzü ve doğrudan cihazlar arasında güvenli veri aktarımı sağlayan (peer-to-peer) altyapısıyla öğrencilerin günlük yaşamını kolaylaştırmayı hedefliyor.

Kurucu ortaklardan KBÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencisi Celalettin Aydemir, öğrencilerin en çok yaşadığı sorunların başında kırtasiyelerin kapalı olması ve uzun kuyrukların geldiğini belirterek, "PrintHere ile bu sorunlara çözüm üretmek istedik. Sistemimiz kampüs yaşamına hız ve kolaylık katıyor" dedi.

Projede yer alan diğer kurucu ortak Ali Rençber de yazılım ve donanım bileşenlerini tamamen kendi ekiplerinin geliştirdiğini vurgulayarak, "PrintHere yüzde yüz yerli ve güvenli bir yapıya sahip. Peer-to-peer altyapısı sayesinde belgeler üçüncü kişiler tarafından görülmeden basılabiliyor" diye konuştu.

KBÜ’lü öğrenciler, PrintHere projesi ile geçen nisan ayında TÜBİTAK iş birliğiyle düzenlenen 7. Bolu-Düzce Ar-Ge Proje Pazarı’nda El Cezeri Teknoloji Liderleri Birincilik Ödülü ile İzzet Baysal Teşvik Ödülü’nü kazandı. Proje toplamda 200 bin lira ödülle üniversitenin Ar-Ge alanındaki başarısını taçlandırdı.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, PrintHere’in yalnızca bir baskı sistemi olmadığını belirterek, "PrintHere, kampüs yaşamını kolaylaştıran yenilikçi bir proje olmanın ötesinde, öğrencilerimizin üretkenliğini ve teknoloji geliştirme potansiyelini ortaya koyuyor. Üniversite olarak bu tür girişimlerin destekçisi olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalya Büyükşehir Belediyesi kreşlerinde yeni eğitim yılı heyecanı Önceki Haber

Antalya Büyükşehir Belediyesi kreşlerind...

Patnosta trafik kazası, 1 yaralı Sonraki Haber

Patnosta trafik kazası, 1 yaralı

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar