28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3298
EURO35.0714
ALTIN2297.8

O ağaç yeşermeye başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
O ağaç yeşermeye başladı
Abone ol
MERSİN’DE ADNAN MENDERES BULVARI SAHİLİNDEKİ ÖZGECAN ASLAN MEYDANI’NDA MATKAPLA DELİNEREK YABANCI MADDE ENJEKTE EDİLMEK SURETİYLE KURUTULAN AĞAÇ, YENİDEN YEŞERMEYE BAŞLADI.

Mersin’de Özgecan Aslan Meydanı’nda matkapla delinerek yabancı madde enjekte edilmek suretiyle kurutulan ağaç yeniden yeşermeye başladı.


Adnan Menderes Bulvarı sahilindeki Özgecan Aslan Meydanı’nda bulunan yarım asırlık kauçuk ağaç, matkapla delinerek yabancı madde enjekte edilmek suretiyle kurutulmuştu. Ağacın kurumaya başlaması üzerine Mersin Valiliğinin talimatıyla inceleme başlatan Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, ağaçta matkapla 9 delik açıldığını, gövdedeki renk değişimi ile dallardaki kurumanın da açılan deliklere yabancı madde enjekte edilmesi sonucu oluştuğunu belirlemişti. Mersin kamuoyunda büyük yankı bulan ve çevre dostlarını derinden üzen olayın ardından çalışma başlatan Mersin Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kamera kayıtlarından şüpheli 3 kişiye ulaşmıştı. Polisin tespitleri sonucu olayın şüphelisi olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Salim Serdar G., CHP Toroslar İlçe Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan Ç. ve belediye çalışanı araç sürücüsü Yusuf S. gözaltına alınmıştı. Emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen şahıslar, adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı. Belediyede çalışanlar için de idari soruşturma başlatılmıştı.


Ağacın kurutulmasına birçok vatandaş tepki gösterirken, ağacın yeniden yeşermeye başladığı görüldü. Bugün ağacın bulunduğu bölgeye giderek incelemelerde bulunan AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, ağacın yeşerdiğini görmenin kendisini mutlu ettiğini söyledi. Ağacın kurutulması karşısında çok üzüldüklerini kaydeden Yılmaz, "Ağaç 9 yerinden matkapla delinmiş, asit enjekte edilmişti. Bunu yapanların da Büyükşehir Belediyesinde daire başkanı, çalışanı ve CHP Toroslar Gençlik Kolları Başkanı olduğu tespit edilmişti. Hatta şu an soruşturmanın iyi gitmesi için de açığa alındılar. Tabii bir insan bunu niye yapar, akıl alır gibi değil. Bütün Mersin’i, tüm ağaç severleri bu durum üzdü. Bizi de ziyadesiyle üzdü. Olay olduğunda hemen sıcağı sıcağına buraya gelip bakmıştım. O zaman içim acımıştı. Bugün böyle yeşerdiğini görmek bizleri mutlu etti. Bunun yeşermesinde şu an ’biz yeşertiyoruz’ gibi bir algı oluşturmaya çalışsa da Büyükşehir Belediyesi, böyle bir şey yok. Bu ağacın doğasında kendi kendini yenileme özelliği olduğunu öğrendik. Bu sevindirici bir haber. Olaydan sonra bütün halkımız ağacı koruma üzerine daha bir duyarlılık geliştirdiler. Bundan sonra zarar verebileceklerini düşünmüyorum. Halen akıl alır gibi değil. Bu ağaca niye eziyet ettiler, niye işkence yaptılar. Doğa severler bu ağaca işkence yapılırken ya da yapıldığını öğrendikten sonra neredeydi? Yani Gezi Parkı olaylarında biz ağacı taşımak istediğimizde o kadar duyar kasıp, ortalığı birbirine katan, devleti milyarlarca liralık zarara uğratan insanlar ve bunların destekçileri bu ağaç eziyet çektirilirken neredeydi? Neden hiç sesleri çıkmadı? Ancak şu anda biz mutluyuz, çünkü ağacımız yeşermeye başladı" diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
YKSde başarılı olan öğrenciler ödüllendirildiÖnceki Haber

YKSde başarılı olan öğrenciler ödüllendi...

Hatay’da 10 adresten hırsızlık iddiasına gözaltıSonraki Haber

Hatay’da 10 adresten hırsızlık iddiasına...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar