19 Mayıs, 2024, Pazar
DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6

Niğdenin ikinci hayvan rehabilitasyon merkezi açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Niğdenin ikinci hayvan rehabilitasyon merkezi açıldı
Abone ol
4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde Açılışı Gerçekleştirilen Pet-i Bor Rehabilite Merkezi’nde 600 Köpek, 50 Kedinin Yanı Sıra Yaban Hayvanları Da Rehabilite Edilebilecek.

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde açılışı gerçekleştirilen Pet-i Bor Rehabilite Merkezi’nde 600 köpek, 50 kedinin yanı sıra yaban hayvanları da rehabilite edilebilecek.

Bor Belediyesi’nin 20 bin metrekare kurulu alan üzerinde yaptığı Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde hayvan sahiplenme kayıt bölümü, muayene ve ameliyat odaları, eczane, röntgen odası, kışlık ve yazlık tedavi ünitesi, laboratuvar bölümleri yer alıyor. Tamamı Bor Belediyesi kaynakları ile yapılan Pet-i Bor Rehabilite Merkezi ile ilgili bilgi veren Bor Belediye Başkanı Serkan Baran; "Hayvan dostlarımızı misafir edeceğimiz tesisteki tüm hazırlıklarımız ‘Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği’ gözetilerek uygulanmıştır" dedi. Baran yaptığı açıklamada, "İl merkezimizde zaten bir hayvan rehabilitasyon merkezimiz vardı ama yeterlilik kısmında bizim de buraya destek vermek adına böyle bir tesisi gündeme getirmiştik. Belediye imkanlarımızla burayı gündeme aldık ve herhangi bir yerden destek almadan bu projeyi hayata geçirdik. Belediyemize ait olan atölyelerde tesisin tamamının imalatını gerçekleştirdik. Yediden yetmişe bütün insanlara hayvan sevgisi aşılanması adına güzel bir tesis olduğunu düşünüyorum" dedi. Merkezde 600 köpek 50 kedinin tedavi ve bakımlarının yapılabileceğine dikkati çeken Baran, yırtıcı kuşlar, tek tırnaklı hayvanların da rehabilitasyonu ve tedavileriyle ilgili bir birim oluşturduklarını söyledi.

Baran, "Merkezimizde yoğun bakım ünitesi, oksijenli anestezi cihazları, röntgen cihazlarımız var ve özel hastanelerde kullanılan röntgen cihazlarının birebir aynılarını getirdik. Seyyar ultrason cihazlarımız kan sayın makinalarımız, laboratuvarlarımız var üniversitelerde kullanılan bütün teknik cihazların tamamına şu anda sahibiz. Biz burada sokak hayvanlarının ilk önce tedavilerini gerçekleştiriyoruz, kısırlaştırma gibi ameliyatları varsa bunları yapıyoruz daha sonra tedavi ünitelerinde tedavileri bittikten sonra tekrar doğal ortamlarına bırakıyoruz. Bu süre içinde sahiplenmek isteyenler çıkıyor bu durumda da resmi bir şekilde çiplerini takarak hayvanlarımızın sahiplendirmesini gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
FÜde 6ncı Uluslararası Türkiye Türkçesi Ağız Araştırmaları Çalıştayı düzenlendiÖnceki Haber

FÜde 6ncı Uluslararası Türkiye Türkçesi...

Iğdırda meydana gelen motosiklet kazası güvenlik kamerasına yansıdıSonraki Haber

Iğdırda meydana gelen motosiklet kazası...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar