160x600
30 Haziran, 2025, Pazartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

NEVÜ Tarım ve Hayvancılık bölümü öğrencileri At Çiftliği gezisine katıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
NEVÜ Tarım ve Hayvancılık bölümü öğrencileri At Çiftliği gezisine katıldı
Abone ol
NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ (NEVÜ) DERİNKUYU EMİNEANA VE YAŞAR ERTAŞ TARIM VE HAYVANCILIK MESLEK YÜKSEKOKULU (MYO) TARAFINDAN ‘AT YETİŞTİRİCİLİĞİ DERSİ’ ÇERÇEVESİNDE ÖĞRENCİLERE YÖNELİK TEKNİK GEZİ DÜZENLENDİ.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Derinkuyu Emineana ve Yaşar Ertaş Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından ‘At Yetiştiriciliği Dersi’ çerçevesinde öğrencilere yönelik teknik gezi düzenlendi.


NEVÜ Derinkuyu Emineana ve Yaşar Ertaş Tarım ve Hayvancılık MYO Laborant ve Veteriner Sağlık Programı 2. sınıf öğrencileri ‘At Yetiştiriciliği Dersi’ çerçevesinde ve Öğr. Gör. Arif Kızılırmak, Öğr. Gör. Murat Şen ve Öğr. Gör. Dr. Coşkun Aslan eşliğinde, Nevşehir merkez Göreme Kasabası’nda bulunan Dalton Kardeşler At Çiftliğini ziyaret etti. Teknik gezi çerçevesinde öğrenciler öncelikle atların zoolojideki yeri, atların anatomik ve fizyolojik yapıları, davranışları, ırkları, donları (renkleri), atların bakımı, beslenme ve binicilik konuları üzerinde saha uygulamaları gerçekleştirdi. At ve at yetiştiriciliğinin Kapadokya bölgesindeki tarihsel süreci hakkında bilgilendirilen ve daha sonra at biniciliğine yönelik uygulamada bulunan öğrenciler ayrıca, çiftlik idaresi ve atların yönetimi konusunda çiftlik çalışanlarından bilgi aldı.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Adana’da yolcu otobüsünde ele geçirilen 50 saka kuşu doğaya salındıÖnceki Haber

Adana’da yolcu otobüsünde ele geçirilen...

Narkotikten eş zamanlı operasyon: 2 gözaltıSonraki Haber

Narkotikten eş zamanlı operasyon: 2 göza...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar