160x600
28 Haziran, 2025, Cumartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Neşet Ertaş ölüm yıl dönümünde Keçiörende anıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Neşet Ertaş ölüm yıl dönümünde Keçiörende anıldı
Abone ol
KEÇİÖREN BELEDİYESİ VE KIRŞEHİR DERNEKLER FEDERASYONU İŞ BİRLİĞİNDE USTA OZAN NEŞET ERTAŞ’IN 10. YIL DÖNÜMÜ ANISINA ‘NEŞET ERTAŞ DESTANI’ ADIYLA ANMA ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ.

Keçiören Belediyesi ve Kırşehir Dernekler Federasyonu iş birliğinde usta ozan Neşet Ertaş’ın 10. yıl dönümü anısına ‘Neşet Ertaş Destanı’ adıyla anma etkinliği düzenlendi.


Türk Halk Müziği sanatçısı Abdullah Uzun’un yönetiminde sahne alan saz ve söz sanatçıları, Neşet Ertaş’ın birbirinden güzel ezgilerini seslendirdi. Keçiören Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi’nde düzenlenen anma programında türkülere vatandaşlar da eşlik ederek hem hüzünlü hem de eğlenceli anlar yaşadı. Etkinliğe katılan vatandaşlara hitap eden Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Sesimiz, yüreğimiz, Anadolu’muz, kıymetli ozanımız Neşet Ertaş’ı anlamak, sesine ve diline kulak vermek, bu kıymetli şahsı ve gönül nağmelerini anlamak, unutmamak lazım. Yüzyılda değil, bin yılda ancak geliyor böyle kıymetli sanatçılar. Cengiz Aytmatov ‘Bir insan için en zor şey, her gün insan kalabilmektir’ diyor. Bozkırın Tezenesi, güzel insan Neşet Ertaş hayatı boyunca insan kalabilmiş, sazı ve sözüyle birlikte hayata bakışı, yardımseverliği ve karakteriyle de ülkemizin önemli bir şahsiyeti olmuştur. Ne mutlu bize ki bu topraklarda böyle güzel bir sanatçı yetişti, çaldı, söyledi ve bizler de bu eserleri, sözleri dinleyebildik. Bu güzel programdaki emeklerinden ötürü başta Kırşehirli Dernekler Federasyonu Başkanı Hilmi Gökçınar, hazırlayan ve sunan Abdullah Gündüz ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor; ülkemize, milletimize kattığı değerler için usta sanatçı Neşet Ertaş’ı saygı, rahmet ve özlemle yad ediyorum” dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ardahan Vakfı Başkanı Ünlü: Saat kulesi, şehrin en önemli sembollerinden biri olacakÖnceki Haber

Ardahan Vakfı Başkanı Ünlü: Saat kulesi,...

Başkan Büyükakın: Bu parkın 22 bin metrekaresi sadece yeşil alanSonraki Haber

Başkan Büyükakın: Bu parkın 22 bin metre...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar