160x600
19 November, 2025, Wednesday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Muğladaki hastanede ilk kez uygulandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Muğladaki hastanede ilk kez uygulandı
Abone ol
Muğla’da Bir Ilk Meme Kanseri Hastasına Mikrodalga Ablasyon Uygulandı

Muğla’da meme kanseri tanısı konulan 88 yaşındaki bir hastaya, anestezi verilmeden, palyatif tedavi amacıyla mikrodalga ablasyon işlemi başarıyla uygulandı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirilen işlem, Radyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Funda Dinç tarafından yapıldı.

İlk kez gerçekleştirilen bu özel işleme, Sakarya Üniversitesi Radyoloji Anabilim Dalı’ndan Doç. Dr. Onur Taydaş da eşlik etti. Minimal invaziv yöntemle uygulanan tedavi sonrası hasta, işlemin ardından yalnızca birkaç saat içinde taburcu edildi.

Tedavi başarısı görüntüleme ile takip edilecek

İşlem sonrası birkaç hafta içinde, tedavinin başarısını değerlendirmek amacıyla Manyetik Rezonans Görüntüleme (MRG) veya PET-CT gibi ileri görüntüleme yöntemleri kullanılarak, tümörün kaybolup kaybolmadığı ya da boyutunda küçülme olup olmadığı kontrol edilecek.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan sağlık yetkilileri, minimal invaziv tedavi yöntemlerinin onkoloji alanında giderek önem kazandığını belirterek, bu yeniliği Muğla’da hayata geçirmekten dolayı büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kartepede yaz tatili sporla şenleniyor Önceki Haber

Kartepede yaz tatili sporla şenleniyor

Elazığda ilçe müftüleri toplantısı  gerçekleştirildi Sonraki Haber

Elazığda ilçe müftüleri toplantısı gerç...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar