28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3282
EURO35.0838
ALTIN2297.4

Muğlada Çanakkale şehitleri dualarla anıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Muğlada Çanakkale şehitleri dualarla anıldı
Abone ol
MUĞLA'DA '18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİNİ ANMA GÜNÜ' DOLAYISIYLA DÜZENLENEN TÖRENDE ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ DUALARLA ANILDI.

Muğla’da ’18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Günü’ dolayısıyla düzenlenen törende Çanakkale şehitleri dualarla anıldı.



Şehitlikte düzenlenen törende şehitler büstüne çelenk sunumu yapılarak saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından şehitler için saygı atışı yapıldı. Günün anlam ve önemine yönelik konuşma yapan Muğla Şehit Aileleri yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Taşkesen, "Adını altın harflerle yazdıran 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108’inci yılını kutlamış bunuyoruz. Bugünlerde tüm ülkeyi sarmış olan depremler nedeniyle etkinliklerimizi buruk yapıyoruz. Çanakkale ruhu utanç ile yaşam yerine onurla ölmeyi tercih edenlerin savaşı olmuştur Çanakkale savaşları maneviyatın maddiyatı yendiği güçlü orduların yokluk ile mücadele edenlerin karşısında aciz kaldığı 276 kg top mermisini sırtında taşıyan Seyit Onbaşıların ’ölürsem şehit kalırsam gazi olurum’ sözüyle vatan toprağı için çarpışmış kahramanların destanı olmuştur. Çanakkale ruhu türkülere konu olmuş on beşli gençlerin, öğretmenlerin istiklale aşık olanların ölüme koşarak gittikleri ruhun adıdır. Çanakkale ruhu atamızın kendi değimiyle 5 dakika sonra şehit düşeceğini bile bile atacak tek mermisi kalmamış iken süngüsünü takıp siperde bekleyen mehmetcik ve onun komutanlığın dünyada en büyük güçlerini dize getiren ruhtur” ifadelerini kullandı.



Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından Muğla Valisi Orhan Tavlı tarafından şeref defterini imzalandı. Şehitlikteki program sonrasında şehir yeni ve eski mezarlığında bulunan Muğlalı terör şehitleri mezarları başında ziyaret edildi. Ziyarette şehitler için Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildi.



Törene, Muğla Valisi Orhan Tavlı, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla AK Parti Millet Vekili Yelda Erol Gökcan, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve protokol üyeleri katıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajıÖnceki Haber

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 18 Mart Çanakkal...

Erzurumspor depremzede öğrencileri ağırladı.Sonraki Haber

Erzurumspor depremzede öğrencileri ağırl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar