160x600
15 Mayıs, 2025, Perşembe
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Muğla EAHta diyabetik ayak farkındalık standı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Muğla EAHta diyabetik ayak farkındalık standı
Abone ol
Muğla Eah'ta Diyabetik Ayak Farkındalık Standı
Wordpress Hosting

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi hekimlerinden Sualtı Hiperbarik Tıp Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Serkan Ergözen sorumluluğunda Tıp Fakültesi 1.sınıf öğrencileri tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında ‘Ayaklarını Özgür Bırak! Unutma Diyabetik Ayağa Karşı Savunmasız Değilsin’ sloganıyla diyabet hastalarında diyabetik ayak yara bakımı farkındalık standı kurularak diyabet hastaları, hasta yakınları ve sağlık çalışanlarına diyabetik ayak, korunma yöntemleri ve ayak bakımı hakkında bilgilendirme yapılıp, broşür dağıtılarak farkındalığın artırılması hedeflendi.

Diyabetik Ayak Farkındalık standında Başhekim Yardımcıları Op. Dr. Süreyya Kolcuoğlu, Op. Dr. Alper Gökbel, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Özlem Palancıoğlu ve yardımcıları, hekimlerimiz ve çalışanlar destek vererek insan vücudundaki yara ve bakımlarına dikkat çektiler.

Diyabetik ayakta risk faktörleri nelerdir?

Hastalarda nöropatik ayak, periferik damar hastalığı, ayak deformiteleri, enfeksiyonlar, ayak ödemi, makrovasküler hastalık, sigara kullanımı, hijyen yetersizliği, ayak bakımının yetersizliği, kan şekerinin düzensiz kontrolü, kilo kontrolünün sağlanmaması obezite ve ileri yaş olarak sıralanabilir. Burada ileri yaş dışındaki tüm risk faktörleri gerekli önlemlerin alınması ile risk faktör listesinin dışında bırakılabileceği ve ayak ülserleri önemli ölçüde azaltılabilir.

Diyabetik Ayak komplikasyonları sadece eğitimle önlenebilir. Erken tanı ve tedavinin ayak kurtarıcı olacağı ve hastanın ayağına sahip çıkmasının gerekliliği anlatılarak hastalara doğru alışkanlıkların kazanılması için ayak bakımı hakkında genel bilgiler, tırnak kesimi ve bakımı, ayak bakımı nasıl yapılmalı, ayakkabı seçimi, çoraplar, diyabetli hastalarda ayak bakımı ve kurumumuzda bulunan Yara Bakımı Polikliniğinde verilen sağlık hizmetleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ulaşım A.Ş. ev sahipliğinde TÜRSİD İşletme Komisyonu 23. Toplantısı gerçekleştirildiÖnceki Haber

Ulaşım A.Ş. ev sahipliğinde TÜRSİD İşlet...

Samsunda aynı aileden 3 kişiyi vuran şahıs tutuklandıSonraki Haber

Samsunda aynı aileden 3 kişiyi vuran şah...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar