160x600
30 Haziran, 2025, Pazartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

MİT, özel koleksiyonunda istihbarat raporlarını paylaştı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MİT, özel koleksiyonunda istihbarat raporlarını paylaştı
Abone ol
Milli Istihbarat Teşkilatı (mit), Internet Sitesinde "özel Koleksiyon" Bölümü Içerisinde “100 Yıllık” Adı Altında, Teşkilat Tarihinin Alıntıların Yer Aldığı Bir çalışma Yayımladı.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), internet sitesinde "Özel Koleksiyon" bölümü içerisinde “100 Yıllık” adı altında, Teşkilat tarihinin alıntıların yer aldığı bir çalışma yayımladı.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), resmi internet sitesinde "Özel Koleksiyon" bölümü içinde “100 Yıllık” adı altında, Teşkilat tarihinin alıntıların yer aldığı bir çalışma yayımladı. Yayımlanan koleksiyonda en eskisi 1920 tarihli olan 17 belge ziyaretçilerin erişimine açıldı.

1920 tarihli olan 17 belge, içerisinde en dikkat çekici olanı, gazeteci gibi davranan Türk istihbarat mensubunun, İkinci Dünya Savaşı’ndan kısa süre önce Türkiye’ye gelen Alman Propaganda Bakanı Joseph Goebbels’e yaklaşarak tuttuğu rapor oldu.

MİT’in yayımladığı belgeler arasında, Adana ve Mersin’de 1920’li yıllarda konsolosluklar ile maske kuruluşlar bünyesinde çalışan yabancılar hakkında Milli Emniyet Hizmeti Riyaseti (MAH) tarafından derlenen detaylı bilgi ve bu yabancıların faaliyetlerinin deşifresine yönelik çalışmalar yer alıyor.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Alanyada otopsi ve Adli Tıp Hizmeti 1 Ocakta başlayacakÖnceki Haber

Alanyada otopsi ve Adli Tıp Hizmeti 1 Oc...

İletişim Başkanı Altun, İzzet Keribar Fotoğraf Sergisi ve Analogdan Dijitale Fotoğrafın Yolculuğu Sempozyumuna katıldıSonraki Haber

İletişim Başkanı Altun, İzzet Keribar Fo...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar