29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3275
EURO35.091
ALTIN2311.0

Milletvekili Tutdereden kırsaldaki içme suyunun ücretsiz olması için kanun teklifi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Milletvekili Tutdereden kırsaldaki içme suyunun ücretsiz olması için kanun teklifi
Abone ol
TBMM BAŞKANLIK DİVANI ÜYESİ VE CHP ADIYAMAN MİLLETVEKİLİ ABDURRAHMAN TUTDERE, İÇME SUYUNUN YER ALTI SULARINDAN TEMİN EDİLDİĞİ KÖY TÜZEL KİŞİLİĞİNE SAHİP YERLEŞİM YERLERİNDE İÇME SUYUNUN YERYÜZÜNE ÇIKARILMASI VE DAĞITIMI İÇİN ÖDENEN ELEKTRİK TÜKETİM BEDELLERİNİN İL ÖZEL İDARESİNİN BÜTÇESİNDEN KARŞILANMASI İÇİN KANUN TEKLİFİ VERDİ.

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, içme suyunun yer altı sularından temin edildiği köy tüzel kişiliğine sahip yerleşim yerlerinde içme suyunun yeryüzüne çıkarılması ve dağıtımı için ödenen elektrik tüketim bedellerinin il özel idaresinin bütçesinden karşılanması için kanun teklifi verdi.


Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgeleri başta olmak üzere, kırsal kesimde yaşayan vatandaşların içme suyu ihtiyaçlarının kuyulardan sağlandığını belirten Milletvekili Tutdere, “Yurttaşlarımız içme suyunun yer altı sularından temin edildiği köy tüzel kişiliğine sahip yerleşim yerlerinde içme suyunun yeryüzüne çıkarılması ve dağıtımı için fahiş elektrik faturası bedelleri ödemektedirler. Yüksek bedelli faturalar yurttaşlarımızı mağdur etmekte, en temel insan haklarından olan temiz suya erişim hakkından mahrum olmalarına yol açmaktadır. Zaten giderek derinleşen ekonomik kriz ve artan tarımsal girdi maliyetleri üretimin sekteye uğramasına sebep olmuşken bir de fahiş bedelli faturalar yurttaşlarımızın belini bükmektedir. Nitekim üretemeyen, kazanamayan ve geçimini sağlamakta dahi zorlanan yurttaşlarımız içme suyu için fahiş bedeller ödedikleri ve hatta ödeyemeyerek borçlandıkları, elektrik kesintileri nedeniyle içme suyundan mahrum kaldıkları için telafisi imkansız zararlarla karşılaşmaktadırlar.


En temel Anayasal haklarından olan temiz suya erişim hakkından mahrum kalan yurttaşlarımızın yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesi için içme suyunun yer altı sularından temin edildiği köy tüzel kişiliğine sahip yerleşim yerlerinde içme suyunun yeryüzüne çıkarılması ve dağıtımı için ödenen elektrik tüketim bedellerinin İçişleri Bakanlığı bütçesinden il özel idarelerine aktarılacak ödenekle karşılanması amaçlanmaktadır” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ünyedeki modern hayvan pazarında yoğunlukÖnceki Haber

Ünyedeki modern hayvan pazarında yoğunlu...

Hemzemin geçitlerde asfalt çalışmasıSonraki Haber

Hemzemin geçitlerde asfalt çalışması

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar