160x600
22 November, 2025, Saturday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Mili Şair Mehmet Akif Ersoy, Malatyada dualarla anıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mili Şair Mehmet Akif Ersoy, Malatyada dualarla anıldı
Abone ol
Istiklal Marşı’nın şairi Mehmet Akif Ersoy, Vefatının 87.yıl Dönümünde Malatya’nın Darende Ilçesinde Anıldı.

İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy, vefatının 87.yıl dönümünde Malatya’nın Darende ilçesinde anıldı.

Darende İlçe Müftülüğü tarafından, İstiklal Marşı’nın milli şairi Mehmet Akif Ersoy’un ebediyete yolculuğunun 87’inci yıldönümü nedeniyle Zaimoğlu Çarşı Camii’nde anma programı düzenlendi. Programda Kur’an-ı Kerim, ilahiler, mevlid-i şerif ve dualar okundu. Darende Müftülüğü Tasavvuf Musik-i korosu Milli şair Ersoy’un sevdiği ilahileri, yazdığı şiirleri kaside şeklinde seslendirildi. İlçe Müftülüğü Vaiz’i İbrahim Aksoy ise milli mücadele döneminde büyük rol alan Milli Şair hakkında bilgiler verdi. Cemaatin büyük bir ilgi gösterdiği program, yapılan dua ile sona erdi.

Milli Şair konferans ile öğrencilere anlatıldı

Öte yandan Mehmet Akif Ersoy’u Anma Haftası etkinlikleri kapsamında Darende İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da bir konferans düzenlendi. Programa İlçe Kaymakamı Şeref Gülyer, Belediye Başkanı İsa Özkan, kurum amirleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda, öğrenciler tarafından şiir, oratoryo ve tiyatro gösterileri sergilendi. Yarışmalar sonucu dereceye giren öğrencilere ise hediyeler verildi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHPli vekilin aracının hatalı parkı vatandaşları mahsur bıraktı Önceki Haber

CHPli vekilin aracının hatalı parkı vata...

Kayıp aranan Kırgız kadının toprağa gömülü cesedi bulundu Sonraki Haber

Kayıp aranan Kırgız kadının toprağa gömü...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar