160x600
27 Haziran, 2025, Cuma
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

‘Migren sadece bir baş ağrısı değil

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
‘Migren sadece bir baş ağrısı değil
Abone ol
Vm Medical Park Samsun Hastanesi Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Yakup Türkel, Amasya’daki Bir Fabrikada çalışanlara Migren Ve Baş Ağrıları Hakkında Bilgilendirici Bir Sunum Gerçekleştirdi.

Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Yakup Türkel, migrenin 50 yaş altındaki bireylerde engelliliğe neden olan hastalıklar arasında ilk sırada yer aldığını; iş, okul ve sosyal yaşamı ciddi şekilde etkileyen bu hastalığın toplumda da önemli bir sosyoekonomik yük oluşturduğunu söyledi.

VM Medical Park Samsun Hastanesi Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Yakup Türkel, Amasya’daki bir fabrikada çalışanlara migren ve baş ağrıları hakkında bilgilendirici bir sunum gerçekleştirdi.

"Migren sadece bir baş ağrısı değil"

Sunumda migrenin sadece bir baş ağrısı olmadığını vurgulayan Doç. Dr. Türkel, hastalığın yaşam kalitesine etkileri ve tetikleyici faktörleri hakkında önemli bilgiler paylaştı. Migrenin özellikle 20-50 yaş aralığında ve kadınlarda daha sık görüldüğünü belirten Türkel, "Migren, 50 yaş altındaki bireylerde engelliliğe neden olan hastalıklar arasında ilk sırada yer alıyor. İş, okul ve sosyal yaşamı ciddi şekilde etkileyen bu hastalık, bireylerin günlük yaşamını sekteye uğratmakla kalmıyor, aynı zamanda toplum genelinde de ciddi bir sosyoekonomik yük oluşturuyor" dedi.

"Açlık, uykusuzluk, stres ve parlak ışık gibi tetikleyicilerin farkında olunmalı"

Migrenin, beynin zarlarındaki damarların iltihaplanması sonucu geliştiğini belirten Doç. Dr. Türkel, hem epizodik hem de kronik migrende erken tanı ve tedavinin önemine dikkat çekti. Sunumda ayrıca migreni tetikleyen unsurlar hakkında da bilgi verildi. Açlık, uykusuzluk, stres, parlak ışık, keskin kokular, hava değişiklikleri ve bazı gıdalar gibi faktörlerin migren ataklarını artırabileceğini ifade eden Doç. Dr. Türkel, "Tetikleyicilerin farkında olmak ve bunlardan mümkün olduğunca uzak durmak, migrenin kontrol altına alınmasında en etkili yollardan biridir" diye konuştu.

Çalışanların ilgiyle takip ettiği sunumun ardından katılımcılar, merak ettikleri soruları yönelterek birebir bilgi alma imkânı buldu.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, engelleri kaldırmak için sınırları aştıÖnceki Haber

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, engelleri...

Telefon dolandırıcılığı yapan 2 kişiden biri tutuklandıSonraki Haber

Telefon dolandırıcılığı yapan 2 kişiden...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar