160x600
28 Haziran, 2025, Cumartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Mezun olduğu lisenin bir yıl sonra cankurtaranı oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mezun olduğu lisenin bir yıl sonra cankurtaranı oldu
Abone ol
Balıkesir'in Ayvalık Ilçesindeki cunda Turizm Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesinden Geçen Yıl Mezun Olan üniversite öğrencisi Taha Beyazdere (18) , Lisenin Uygulama Otelinin Plajında Cankurtaran Olarak Görev Yapıyor.

Balıkesir’in Ayvalık ilçesindeki Cunda Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden geçen yıl mezun olan üniversite öğrencisi Taha Beyazdere (18) , lisenin uygulama otelinin plajında cankurtaran olarak görev yapıyor.

Trakya Üniversitesi Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Muhasebe Bölümü öğrencisi Taha Beyazdere, geçen yıl Balıkesir Ayvalık Cunda Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden mezun olduğunu söyledi.

Geçen yıl sınavda aldığı puanla Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Muhasebe Bölümüne yerleştiğini anlatan Beyazdere, bir yılı memleketi Ayvalık’tan uzak geçirdiğini dile getirdi. Sınavlarının bitmesiyle tekrar geldiğini aktaran Beyazdere, yazı Ayvalık’ta geçireceğini ve gelir gelmez iş aradığını söyledi.

Cunda Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine uygulama otelinde çalışmak için başvurduğunu ifade eden Beyazdere, şöyle konuştu:

"Okul müdürümüz cankurtaran boşluğu olduğunu söyledi ancak bu konuda eğitimim yoktu. Hemen Ayvalık’ta bu alanda eğitim aldım. Yaklaşık bir ay, ilk yardım eğitimi, yüzme eğitimi aldım. İnsanlar nasıl sudan çıkartılır, hangi ekipmanlar kullanılır, ilk yardım çantası hazırlama gibi birçok şey öğrendim. Kursu başarıyla bitirdim ve cankurtaran belgesi aldım."

Belgesini alır almaz uygulama otelinde işe girdiğini belirten Beyazdere, "6 gün çalışıyorum bir gün tatilim var. 10.00’da başlıyorum, 18.00’de bitiyor. Asgari ücretin üzerinde maaş alıyorum. Üniversitede aileme fazla yük olmuyorum böylece. Uyarılarımız sonucu bugüne kadar ciddi bir şey olmadı, inşallah da olmaz" dedi.

Mezun olduğu okulda cankurtaran olarak çalıştığı için mutlu olduğunu dile getiren Beyazdere, "Çocukların kolluksuz yüzmesini önermiyoruz. Dalgalı sularda sarı bayrak açıyoruz ve yüzmeyi önermiyoruz. Yaşlılara fazla taşlık alanlara gitmemelerini ve fazla açılmamalarını söylüyoruz. Ayvalık suyu serindir sıcaklarda bekleriz" diye konuştu.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Siirtte 29 köyün bağlantı yolu sıcak asfaltla yenilendiÖnceki Haber

Siirtte 29 köyün bağlantı yolu sıcak asf...

Yangından kurtarılan köpekler böyle görüntülendiSonraki Haber

Yangından kurtarılan köpekler böyle görü...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar