160x600
19 November, 2025, Wednesday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Merkezefendi Belediyesi Japon deprem uzmanlarını ağırladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Merkezefendi Belediyesi Japon deprem uzmanlarını ağırladı
Abone ol
Merkezefendi Belediyesi, Türkiye Ve Japonya Ortak Deprem çalıştayı Kapsamında Ryukyus üniversitesi Heyetini Ağırladı.

Merkezefendi Belediyesi, Türkiye ve Japonya ortak deprem çalıştayı kapsamında Ryukyus Üniversitesi heyetini ağırladı.

Merkezefendi Belediyesi ile Pamukkale Üniversitesi iş birliğinde düzenlenecek "Türkiye ve Japonya Ortak Deprem Çalıştayı: Mevcut Kentlerin ve Sanayi Bölgelerinin Depremlere Karşı Dirençli Hale Getirilmesi Programı" kapsamında, Japonya Ryukyus Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden gelen akademik heyet Merkezefendi Belediyesi’nde misafir edildi.

Gerçekleştirilecek çalıştay öncesinde yapılan ziyarette, iki ülke arasında deprem araştırmaları ve kentsel dayanıklılık konularında iş birliğinin güçlendirilmesine yönelik değerlendirmelerde bulunuldu. Merkezefendi Belediyesi, bilimsel temelli çalışmalarla depreme dayanıklı, güvenli ve dirençli kentler oluşturma hedefini sürdürdüklerini vurguladı. Merkezefendi Belediye Başkanı, nazik ziyaretlerinden dolayı Japonya’dan gelen heyete teşekkür ederek, uluslararası iş birliklerinin önemine dikkat çekti.

"Güvenli ve dirençli kentler için bilimin ışığında ilerliyoruz"

Deprem araştırmaları ve kentsel dayanıklılık konularında iş birliği imkanlarını değerlendirdiklerini belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, "Deprem bölgesinde yaşayan bir ülke olarak bilimsel iş birliklerini son derece önemsiyoruz. Japonya gibi deprem konusunda dünyanın en ileri deneyimine sahip bir ülkenin değerli akademisyenlerini Merkezefendi’mizde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Kentlerimizi daha güvenli, daha dirençli hale getirmek için hem ulusal hem uluslararası bilimsel çalışmaları titizlikle takip ediyor, bu alanda güçlü adımlar atıyoruz. Pamukkale Üniversitesiyle birlikte gerçekleştireceğimiz bu önemli çalıştayın, geleceğe yönelik yol haritamıza büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Nazik ziyaretleri ve paylaşımları için Japon heyetine teşekkür ediyorum" dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Manisanın Alaşehir ilçesinde Alaşehir - Sarıgöl yolu üzerinde trafik polisi aracının tıra çarpması sonucu bir polis şehit oldu biri de ağır yaralandı. Önceki Haber

Manisanın Alaşehir ilçesinde Alaşehir -...

Yozgatta pancar mesaisi sürüyor, 6 aylık emeğin ürünleri yüzleri güldürüyor Sonraki Haber

Yozgatta pancar mesaisi sürüyor, 6 aylık...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar