02 Haziran, 2024, Pazar
DOLAR32.2363
EURO34.9606
ALTIN2412.1

Merkez Bankasının başına “Müthiş Türk Kızı” mı geliyor?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Merkez Bankasının başına “Müthiş Türk Kızı” mı geliyor?
Mehmetçik Vakfı Kurban Bağışı
Abone ol
Hazine ve Maliye Bakanlığına Mehmet Şimşek’in getirilmesinin ardından ekonomi rotasını yeniden belirleyecek ekipte merak edilmeye başlandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığına Mehmet Şimşek’in getirilmesinin ardından ekonomi rotasını yeniden belirleyecek ekipte merak edilmeye başlandı.

Kulislerde Bakan Şimşek’in Merkez Bankasının başına getirmek istediği ABD’nin en genç Finans Profesörü unvanına sahip olan Hafize Gaye Erkan’ı getirmek istediği bilgisi konuşuluyor.

Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan kabinede Hazine ve Maliye Bakanlığına atanan Mehmet Şimşek’in kendi ekibiyle ekonomiye yön vermek istediği konuşulurken Bakan Şimşek’in Merkez Bankası'nın başına ise yurt dışında önemli bir finans kariyerine sahip olan Hafize Gaye Erkan'ı getirmek istediği kulislerde konuşuluyor.

Bakan Şimşek’in dün akşam saatlerinde Erkan’la bir görüşme gerçekleştirdiği öğrenildi. Merkez Bankası Başkanlığına atanması halinde bu kurumun ilk kadın başkanı olacak olan Hafize Gaye Erkan’ın öz geçmişi de merak edilmeye başlandı.

Hafize Gaye Erkan Kimdir?

1982 yılında İstanbul’da doğan Hafize Gaye Erkan, İstanbul Erkek Lisesini ikincilikle tamamlayarak 1997 yılında girdiği Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği bölümünü birincilikle tamamlayarak ABD Princeton Üniversitesi tarafından kabul edilerek bu ülkeye taşındı.

Princeton'da iki yıllık doktora programını bir yılda tamamlayan ilk öğrenci olma başarısını gösterdi. Bu sayede ülkedeki "en genç finans profesörü" unvanını elde etmiş oldu.

Daha sonra Harvard Business School'da yönetim bilimleri ve Stanford Üniversitesi'nde liderlik üzerine iki eğitim programını daha tamamladı.

Sektöre Princeton'daki eğitimini tamamlamasının ardından, aldığı teklif üzerine 2005 yılında Goldman Sachs'da başladı.

Burada yaklaşık 9 yıl çalıştı ve ardından o dönem yaşadığı problemler yüzünden devlet idaresine geçmiş bir banka olan First Republic Bank'da yönetici olarak çalışmaya başladı.

Bankada başarılı bir kariyere imza attı ve bankanın fonlarının yaklaşık 10 kata kadar büyümesinde geniş rol oynadı.

Bu sayede bankanın tepe yöneticilerinden biri konumuna geldi. Erkan ayrıca ABD merkezli mücevher şirketi Tiffany&Co.'da iki yıl yönetim kurulu üyeliği yaptı, halen daha küresel finans danışmanlığı şirketi Marsh McLennan'da yönetim kurulu üyesi olarak yer almaktadır.

( medyagazete.com )

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yüksekovanın ilk kadın otobüs şoförü direksiyona geçtiÖnceki Haber

Yüksekovanın ilk kadın otobüs şoförü dir...

Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Fillikçioğlu şampiyon öğrencileri ağırladıSonraki Haber

Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Fillikçi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar